19-10-15

Satelliet:PBS America vanaf 31/10 op Astra2 (28,2° Oost)

Satelliet:PBS America vanaf 31/10 op Astra2 (28,2° Oost)

 

PBS America gaat vanaf 31 oktober als onderdeel van het Engelse tv-pakket 'Freesat' ongecodeerd via de satelliet uitzenden. Ontvangst is Vlaanderen is hierdoor mogelijk.

 

pbs-america.jpg


PBS America zendt al langere tijd via de Astra2-satelliet op 28,2 ° Oost uit, maar is op dit moment onderdeel van het gecodeerde zenderaanbod van aanbieder Sky UK. De tv-zender maakt echter op 31 oktober de overstap naar het ongecodeerde zenderaanbod van Freesat.

 

Hierdoor is PBS America vooralsnog in Vlaanderen exclusief via de satelliet te bekijken. Omdat het om ongecodeerde distributie gaat, is geen abonnement bij een aanbieder nodig om naar de zender te kijken. De satellietontvangstapparatuur moet natuurlijk wel voor Astra2-ontvangst geschikt zijn.

 

Om de grote groep nieuwe kijkers in het Verenigd Koninkrijk te verwelkomen, zendt PBS America op 1 november om 21.00 uur Nederlandse tijd de voor een Oscar genomineerde documentaire Last Days In Vietnam uit.

 

PBS America is op dit moment in Europa alleen in het Verenigd Koninkrijk te bekijken. De tv-zender wil de vleugels verder over Europa uitspreiden. Twee jaar geleden maakte de zender bekend dat het ook doorgifte via Belgische en Nederlandse aanbieders nastreeft. Hiervoor wil de zender een speciaal Benelux-aanvoersignaal met Nederlandse ondertiteling maken.

 

Na het bekendmaken van de plannen is echter niets meer over distributie bij Nederlandse aanbieders vernomen.

 

 

naamloos.png

 

De Amerikaanse zender PBS is in het thuisland een publieke omroep die van publiek geld gebruik maakt. De Europese variant PBS America maakt hiervan geen gebruik en wordt gefinancierd door opbrengsten van reclameblokken en doorgiftevergoeding die tv-aanbieders dienen te betalen.

 

Het belangrijkste programma Newshour wordt niet op de Europese variant van PBS uitgezonden. Europese mediawetgeving staat uitzending van dit nieuwsprogramma vanwege reclame-uitingen niet toe. Wel zijn er veel – indrukwekkende – documentaires op PBS Europe te zien.

 

Ook het kinderprogramma Sesame Street en enkele Britse tv-series worden op de Amerikaanse zender uitgezonden.

 

Van zodra de uitzendfrequentie op de satelliet bekend is leest u het zeker op TotaalTV of op deze blog.

 

naamloos.png

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.