15-10-15

Vrienden van de VRT: "Wat krijg je voor 0,12 euro?"

Vrienden van de VRT: "Wat krijg je voor 0,12 euro?"

 

Verschillende schermgezichten en medewerkers van de VRT hebben zich achter de oproep geschaard aan de Vlaamse regering om voldoende middelen voor de VRT te blijven inzetten. 14 dagen geleden week verscheen een open brief.En vorige week is er onder de hashtag #iedereenvrt een campagne met vijf YouTubefilmpjes gestart.

 

 

Verschillende personeelsleden van de VRT vragen de Vlaamse regering om het terugschroeven van het werkingsbudget van de openbare omroep te herbekijken. De Vlaamse regering ging niet in op de vraag van de VRT-directie om een deel van de kosten van de herstructurering en de vergrijzingskosten voor zijn rekening te nemen.

 

2828059861.jpg

 

"Uit recent onderzoek blijkt dat de VRT een van de goedkoopste openbare omroepen in Europa is. En dat realiseren we voor 0,12 euro belastinggeld per Vlaming per dag", klinkt het.

 

Onder de hashtag #iedereenvrt roepen de medewerkers van de VRT de overheid op om de besparing op het VRT-budget te herbekijken. Er werden vijf filmpjes gepost op YouTube om die vraag kracht bij te zetten.

.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.