23-10-15

NL NPO Radio1:AVROTROS gaat door met hoorspelserie ‘De Buitendienst’

NL NPO Radio1:AVROTROS gaat door met hoorspelserie ‘De Buitendienst’

 

Sedert 16 oktober jl. tot 28 november zendt AVROTROS iedere vrijdag op zaterdagnacht, net na het nieuws van 00.00 tot 00.30 uur op NPO Radio 1 het vervolg uit van hoorspelserie 'De Buitendienst'. Dit liet de omroep weten via een persbericht op 7 oktober j.l..

 

hoorspeldebuitendienst.jpg

 

Deze reeks bestaat uit zeven afleveringen en gaat, net als de vorige acht uitzendingen, over het wel en wee van de klachtenafdeling van woningbouwvereniging Davati. Ook in deze serie bestaat de vaste cast uit: Kees Boot, Yvonne van den Hurk, Katarina Justiç, Harry van Rijthoven en Ariane Schluter.

 

De afleveringen van De Buitendienst zijn gebaseerd op een uitgebreide research en waargebeurde verhalen. De medewerkers van Davati worstelen met verregaande bezuinigingen, bijzondere huurders en lastige woonkwesties. Zoals het verhaal van een jonge man, die bij zijn moeder woont en na haar plotselinge dood het huis wordt uitgezet omdat zijn naam niet op het huurcontract staat. Of de jonge huurster, die een pony heeft aangeschaft voor in haar postzegeltuintje en het beest hoe dan ook wil houden.

 

logo npo radio1.jpg

 

Naast deze huurdersperikelen, volgt de serie de ontwikkelingen in het privéleven van de werknemers van de klachtenafdeling. Zo ontstaat er een romance op de werkvloer en papt de woningconsulente aan met een kunstenaar die illegaal in zijn atelier woont.

 

De Buitendienst wordt geproduceerd door Palentino Media, is geschreven door Anne Lichthart en wordt geregisseerd door Justine Paauw. Naast de vaste rollen van Kees Boot, Yvonne van den Hurk, Katarina Justiç, Harry van Rijthoven en Ariane Schluter, tekenden voor de huurders: Marleen Stoltz, Paula Majoor, Linde van den Heuvel, Theo Pont, Melody Klaver, Vincent van der Valk, Thomas de Bres, Hein van der Heijden, Vincent Croiset, Hugo Koolschijn, Hiske van der Linden en Walter Crommelin.

 

De eerste serie van De Buitendienst werd eerder dit jaar uitgezonden op NPO Radio De Buitendienst volgde destijds het hoorspel ‘De Hormoonfabriek’ op. Dat hoorspel was 25 weken lang te horen op Radio 1.

Voor meer informatie: http://web.avrotros.nl/cultuur/kunst/hoorspel/buitendienst.aspx

 

Mediamagazine.nl

luisterspel BRT.jpg

 

Hoe NPO Radio 1 (Ned) best ontvangen in Vlaanderen?

 

                                                           Radio

 

Radio1 (Nederland) is op FM (via de ether) in grote delen van Vlaanderen goed tot vrij goed te ontvange

 

In de grensstreken (en zelfs daarbuiten met zolder-of buitenantenne) zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DVB-T (KPN).Er is ook nog DAB (+)...

 

De uitzendingen van NPO Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 3 (23,5° Oost) satelliet in Europa en nog een stukje daarbuiten.

De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel van Telenet (in FM kwaliteit) én bovendien ook digitaal! En tenslotte is er nog het internet (Luister hier live naar NPO Radio 1).

 

luisterspel opname radio jaren '30.jpg

 

http://hoorspel.startpagina.nl/

 

Lees ook:  Vanaf vandaag nieuwe luisterspelserie op NPO Radio 1(17/4/2015)

 

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.