07-10-15

NL:Matthäus Passion voert Hart & Ziel Lijst aan op Radio 4

NL:Matthäus Passion voert Hart & Ziel Lijst aan op Radio 4

 

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is het favoriete klassieke muziekstuk van de Radio 4 luisteraar. Op de klassieke zender zelf is de top 3 van de Radio 4 Hart & Ziel Lijst bekendgemaakt. Om meer bekendheid te krijgen voor Radio 4 maakte het tv-programma Podium Witteman de top 3 ook bekend op NPO 2.

 

radio4 NL.jpg

 

Het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart staat op nummer twee. Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Antonín Dvořák is gestegen van de zevende naar de derde plaats.

 

Radio 4 maakt pas donderdagochtend 8 oktober de volledige Hart & Ziel Lijst bekend. De luisteraars van Radio 4 konden vorige week stemmen op de klassieke muziek die hen het meest raakt, ontroert en inspireert. Ook konden zij persoonlijke verhalen insturen die daarbij horen.

 

12 tot en met 16 oktober


De Hart & Ziel Lijst wordt uitgezonden van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 7.00 en 19.00 uur op Radio 4 en bestaat uit de 300 meest geliefde muziekstukken van de luisteraar. Bekende schrijvers lezen tussen 19.00 en 20.00 uur in het programma Passaggio hun Hart & Ziel-verhaal voor.

 

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober zendt NPO 2 rond 23.00 uur, direct na Nieuwsuur, het programma Hart & Ziel uit, waarin presentator Tijl Beckand op zoek gaat naar de verhalen achter bekende klassieke muziekstukken. 

 

Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg


De Hart & Ziel Lijst wordt op vrijdag 16 oktober afgesloten met een finale: het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg, Utrecht. Radio 4 zendt daar de hele dag uit. Het Festival vindt plaats van 9.00 tot 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

 

Na afloop van de uitzending van de Hart & Ziel Lijst volgt vrijdagavond 16 oktober het Hart & Ziel Concert in de Hertz in TivoliVredenburg. Het concert begint om 20.15 uur en wordt live op Radio 4 uitgezonden.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.