30-09-15

DL:Bayerischer Rundfunk staakt middengolfuitzendingen

DL:Bayerischer Rundfunk staakt middengolfuitzendingen

 

De Bayerischer Rundfunk (BR) staakt vandaag haar uitzendingen via de middengolf. De middengolfzenders van de omroep werden vanmiddag om 12.45 uur uitgeschakeld.

 

naamloos.png

 

Hiermee volgt de publieke omroep van de deelstaat Beijeren het voorbeeld van vele andere omroepen in Duitsland. Na vandaag zenden de alleen de landelijke Duitse omroep Deutschlandfunk en de Amerikaanse legerzender AFN nog uit via de middengolf in Duitsland. De Westdeutscher Rundfunk(WDR) staakte begin juli haar middengolfuitzendingen.

 

Vanmiddag om 12.45 uur worden de middengolfzenders München-Ismaning (801 kHz), Dillberg (801 kHz), Würzburg (729 kHz) en Hof (729 kHz) uitgeschakeld. De zender in München-Ismaning zond uit met een vermogen van 100 kiloWatt en was in de avonduren en nacht ook te horen in delen van Nederland. Sinds 2011 was het programa Bayern Plus van de Bayerischer Rundfunk te horen via de genoemde middengolffrequenties. Daarvoor is onder andere het programma van Bayern1 en On3Radio/Bavarian Open Radio te horen geweest via de middengolffrequenties in Beieren.

 

De besparingen die het uitzetten van de middengolfzenders oplevert wordt gebruikt om het digitale ethernetwerk (DAB+) verder te optimaliseren. De Bayerischer Rundfunk zegt per jaar 300.000 euro te besparen aan stroomkosten door het uitschakelen van de middengolfzenders. De Bayerischer Rundfunk is druk bezig om het DAB+-netwerk verder uit te breiden. Zo zijn er gisteren nog nieuwe DAB+-steunzenders in de lucht gebracht in Eichstätt, Pfronten en Treuchtlingen. Het DAB+-netwerk van de Bayerischer Rundfunk heeft momenteel een outdoor-dekking van meer dan 96 procent en indoor wordt meer dan 80 procent van de inwoners bereikt via DAB+. De komende weken worden nog meer nieuwe steunzenders in gebruik genomen.

 

De Bayerischer Rundfunk heeft een speciale website in gebruik over het stopzetten van de middengolfuitzendingen

 

De landelijke radiozender Deutschlandfunk zal eind dit jaar haar overgebleven middengolfzenders ook uitschakelen. Het gaat onder andere om middengolfzenders in Braunschweig (756 kHz), Heusweiler (1422 kHz), Nordkirchen (549 kHz) en Neumünster (1269 kHz). De Amerikaanse legerzender AFN heeft aangekondigd uiterlijk oktober 2016 haar laatste middengolfzenders uit de lucht te halen. Onlangs zijn al een aantal kleinere middengolfzenders in onder andere Garmisch Partenkirchen, Ansbach-Katterbach en Hohenfels al uitgeschakeld door de AFN. Het ging hierbij om middengolfzenders met een beperkt vermogen.

 

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood 

17:42 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT:Programmamakers slaken noodkreet

VRT:Programmamakers slaken noodkreet

 

De programmamakers van de VRT trekken aan de alarmbel in een Facebookpost. "De nieuwste besparingen die de Vlaamse regering ons oplegt, zullen de kwaliteit drastisch naar beneden halen en de VRT uiteindelijk kapotmaken. Dat is geen stoere praat, dat is de realiteit en dat zijn de cijfers zoals wij die nu rondom ons zien", stellen ze.

 

2828059861.jpg

 

De openbare omroep krijgt met de begroting 2016 van de Vlaamse regering meer duidelijkheid over de precieze omvang van de besparing. De regering gaat niet in op de vraag van de omroep om 60 procent van de vergrijzingskosten te dragen en weigert ook het volledige kostenplaatje voor de herstructurering te dragen. Dit betekent dat de VRT meer moet besparen dan eerst gedacht. Het transformatieplan zoals het voorlag, is afgekeurd.


De acties van de vakbonden werden tot op heden vooral geruggensteund door het technische personeel, maar nu slaken ook de programmamakers een noodkreet. In een Facebookpost die wordt gedeeld door onder anderen Kevin Major, Ayco Duyster, Sofie Engelen, Koen Fillet en Floris Daelemans roepen de radio- en tv-makers op de besparingen een halt toe te roepen. "Drie miljoen Vlamingen kijken elke dag naar een televisiezender van de VRT. Vier miljoen Vlamingen luisteren elke dag naar een radiozender van de VRT. Wij werken hard om die programma's zo goed mogelijk te maken, en we doen dat graag", stellen ze.


Als de voorliggende besparingen worden uitgevoerd, kan de huidige kwaliteit niet worden volgehouden: "De komende dagen en weken willen we jullie, onze kijkers en luisteraars, proberen te overtuigen van ons standpunt. Want het unieke televisie-, radio- en online-aanbod in Vlaanderen is in gevaar. En dat is vooral ook slecht nieuws voor jou."


"Daarom willen we jullie vragen om dit massaal te delen. En wanneer je straks naar één van onze programma's kijkt of luistert, of naar één van onze websites surft, bedenk dan: als we onze stem niet laten horen, dan is dit er binnenkort misschien niet meer", besluiten de programmamakers.


De volledige Facebookpost

 

1465010808.jpg

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:DAB+ in de schijnwerper tijdens week van de digitale radio

NL:DAB+ in de schijnwerper tijdens week van de digitale radio

 

Om Nederlanders op de mogelijkheden van het digitale radionetwerk DAB+ te wijzen, wordt van 5 tot en met 9 oktober voor de tweede keer ‘De week van de digitale radio’ georganiseerd.

 

digitale-radio.jpg

 

Alle radiostations die bij het DAB+ platform Digital Radio NL aangesloten zijn, besteden in radioprogramma’s en op internet aandacht aan DAB+. Om de luisteraars de overstap naar digitale radio te laten maken, worden DAB+ radio’s weggegeven. Op de internetsite van Digital Radio NL kan men tevens een Fiat 500 inclusief ingebouwde DAB+ radio winnen.

 

DAB+ wordt door radiozenders als opvolger van FM gezien. Via één frequentie kunnen meerdere radiozenders worden doorgegeven. Dit levert voor radiozenders een besparing in uitzendkosten op. De luisteraar heeft als voordeel dat het aantal radiozenders stijgt dat beluistert kan worden. Daarbij heeft men geen last van ruis of kwaliteitsverlies door slechte ontvangst. Voor de overheid betekent DAB+ dat er minder frequenties nodig zijn om radiozenders te verspreiden. Hierdoor kunnen in de toekomst meer etherfrequenties tegen betaling aan commerciële marktpartijen verkocht worden. De verwachting is dat vanaf 2023 het huidige FM-zenderpark wordt afgebouwd.

 

Opvallend is dat de commerciële regionale omroepen zich – in tegenstelling tot de publieke regionale omroepen – vooralsnog niet bij het platform Digital Radio NL hebben aangesloten. De commerciële regionale zenders zijn via vijf frequentiemuxen vanaf 1 september via DAB+ te beluisteren.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-15

Radio PROS koos een nieuw bestuur !

Radio PROS koos een nieuw bestuur !

 

Maandagavond 5 oktober j.l. koos lokale Radio PROS een nieuw bestuur.

Uiteraard moest de nieuwe bestuursploeg effen op de foto, het resultaat daarvan ziet u hieronder.

 

Bestuur nieuw PROS van 5-10-2015-website.jpg

Klik op de foto om te vergroten

 

Voorzitter : Peter Schepens
Ondervoorzitter : Ronny Van Den Berghe (Ron van Dijck)
Secretaris : Johan Wauters (Jan Bakker)
Bestuurslid : Danny Vervloesem (Danny van Mechelen)
Bestuurslid : Mario Van Cutsem (Jo Van Brabant)
Bestuurslid : Sandro Coppens (Tim Schippers)

 

Er werd niet alleen een nieuw bestuur gekozen maar ook een programma verantwoordelijke,n.l. DJ Stef en de verantwoordelijke voor de evenementen van P.R.O.S is DJ Soul Stonzy.

 

Radio PROS blijft in de eerst plaats de radio die het voordien was, dicht bij de luisteraar dus.Met z’n eigenheid in de muziekkeuze, maar ze zeggen ook geen neen tegen 'uitbreiding' en 'vernieuwing' van de radio.
Ze blijven zeker ook vernieuwen in nieuwe technieken, zoals ze de afgelopen 4 jaar reeds hebben gedaan.

 

Radio maken gaat tegenwoordig niet meer met twee 'pikuupjes' en vier 'schuivertjes'...

 

Radio PROS is nog steeds te beluisteren in de Denderstreek via 105.8 FM maar ook wereldwijd via internet www.radiopros.be 

 

Nieuwsblad-radioproskiestnieuwbestuur-2 Her Laatste Nieuws.jpg

Krantenknipsel uit dagblad Het Laatste Nieuws (klik op afbeelding om te vergroten)

 

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT:Raad van Bestuur keurt huidig transformatieplan niet goed

VRT:Raad van Bestuur keurt huidig transformatieplan niet goed

 

De Raad van Bestuur van de VRT keurt het transformatieplan voor de openbare omroep zoals het nu op tafel ligt, niet goed. De beslissing volgt op het bericht dat de Vlaamse regering niet bereid is alle kosten van de herstructurering evenals de vergrijzingskosten te betalen. De VRT zou hierdoor naar bijkomende besparingen op zoek moeten. "De Vlaamse regering geeft de openbare omroep een royale bijdrage voor de herstructurering", houdt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vol.

 

3606417345_2.jpg

 

Zoals bekend hebben de directie en de raad van bestuur van de VRT de voorbije weken aan een transformatieplan gewerkt waarin de toekomst van de VRT wordt uitgetekend. Dat plan voorziet reeds in een flinke besparing, maar uit de Vlaamse begroting blijkt vandaag dat de VRT de komende jaren nog extra zou moeten besparen.

 

De Vlaamse regering wil immers niet alle kosten van de herstructurering van de openbare omroep betalen. Ze springt ook niet meer bij om de zogenoemde vergrijzingskosten te betalen. Dat is het budget voor de loonsverhogingen waarop het personeel wegens anciënniteit recht heeft. Concreet zou de VRT tegen 2020 minstens 30 miljoen euro extra moeten besparen, dit gespreid over vijf jaar.

 

Als gevolg van dit nieuws heeft de Raad van Bestuur van de VRT beslist het transformatieplan zoals het nu op tafel ligt, niet goed te keuren. "De Raad van Bestuur stelt vast dat de directie het ingediende transformatieplan in zijn huidige vorm niet uitvoerbaar acht gezien de beslissingen van de Vlaamse regering", klinkt het in een persbericht. "De Raad sluit zich daarbij aan. In die omstandigheden keurt de Raad het transformatieplan niet goed."

 

"De Raad van Bestuur van de VRT is ervan overtuigd dat een transformatie nodig is om van de VRT een meer moderne en wendbare mediaorganisatie te maken, dit op een sociaal verantwoorde manier."

 

"Bij de start van deze Vlaamse regering hebben we de VRT een bezuinigingstraject opgelegd", reageert Vlaams minister-president Geert Bourgeois in "Het Journaal" van gisteren. De Vlaams regering dekt de volledige herstructureringskosten dan wel niet, maar "we geven hiervoor een royale bijdrage", zo houdt hij vol.

 

Ondanks de bijkomende besparingen die voor de VRT dreigen, kan de openbare omroep volgens Bourgeois "performant" blijven en "haar taken op een kwaliteitsvolle manier blijven vervullen". Dit kan ze volgens hem doen door in het personeelsbestand te snoeien en door in te zetten op kwaliteit en digitalisering.

 

dyn008_original_404_263_pjpeg__dc7a71d0cf3fa65aac9379a24eccf0e3_3.jpg

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Digital Radio+ heeft nieuwe website

NL:Digital Radio+ heeft nieuwe website

 

Het platform over digitale etherradio in Nederland, Digital Radio+, heeft vandaag een nieuwe website in gebruik genomen. Op de website is alle informatie te vinden over de digitale radio via de ether (DAB+).

 

Klembord01.jpg

 

Via het platform Digital Radio+ werken zowel landelijke commerciële als publieke radiozenders alsmede publieke regionale radiozenders samen om informatie te geven over digitale radio via de ether. Naast de ontvangstmogelijkheden is er ook nieuws te vinden over digitale radio, wordt er antwoord gegeven op de meest gestelde vragen, en zijn diverse radiozenders online te beluisteren via de website. Onlangs de vele ontwikkelingen op het gebied van DAB+ in Nederland was de website van het platform Digital Radio+ hopeloos verouderd. Het laatste nieuwsitem dateerde van mei 2014.

 

Opvallend is dat er geen samenwerking is aangegaan met de regionale commerciële radiozenders binnen het platform Digital Radio +. De regionale commerciële radiozenders zijn per 1 september begonnen met hun uitzendingen via DAB+. De website van Digital Radio+ biedt geen dekkingsinformatie over de regionale DAB+-kavels.

 

Het DAB+-netwerk van de publieke omroep (NPO) wordt de komende periode verder uitgebreid waardoor de dekking wordt verbeterd. Deze week zijn er steunzenders voor dit netwerk op kanaal 12C in gebruik genomen in Oss, Den Haag en Ittervoort. De komende maanden wordt dit netwerk verder uitgebreid. Ook de landelijke commerciële radiozenders hebben plannen om de dekking van hun netwerk (op kanaal 11C) verder te verbeteren.

 

De vernieuwde website is te vinden via: http://digitalradio.nl/

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DL: Al 6,4 miljoen DAB+ontvangers verkocht

DL: Al 6,4 miljoen DAB+ontvangers verkocht

 

Tijdens de afgelopen Internationalen Funkausstellung (IFA) in Berlijn onlangs zijn de verkoopcijfers van DAB-ontvangers in Duitsland bekendgemaakt. Uit onderzoek van TNS Infratest blijkt dat er inmiddels al bijna 6,4 miljoen DAB+radio’s verkocht zijn. Een jaar geleden stond de teller nog op 4,9 miljoen.

.

file_11178.jpg

 .

Sinds augustus 2011 heeft Duitsland landelijke radio via DAB. Inmiddels is de landelijke multiplex, waarop onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy en Absolut Relax uitzenden, in bijna alle grote steden en op bijna alle belangrijke Autobahnen te ontvangen. Momenteel wordt hard gewerkt aan een forse uitbreiding van de dekking.

 

Daarnaast is er in elke deelstaat één of meerdere regionale multiplex in de lucht met daarop regionale stations. In Beieren zijn zelfs al lokale multiplexen in de lucht.

 

Inmiddels beginnen steeds meer Duitsers digitale radio via DAB+ te ontdekken. Het afgelopen jaar werden bijna 1,5 miljoen DAB+radio’s verkocht. Inmiddels staat de teller op bijna 6,4 miljoen verkochte DAB+radio’s.

 

Het aantal huishoudens dat de beschikking heeft over een DAB+radio steeg in een jaar tijd van 7,5% naar 10%. In deelstaten als Beieren en Baden-Württemberg bezit al bijna 12% van de huishoudens een DAB+radio. Inmiddels rijden er in Duitsland ook al 1,9 miljoen auto’s met een DAB+radio op de wegen rond.

 

De meest beluisterde zender via DAB+ is Eins live, de jongerenzender van de West-Duitse publieke omroep WDR. De best beluisterde commerciële zender via DAB+ in Energy. Maar dit komt ongetwijfeld doordat de zwarte panter in het weekend live voetbalverslaggeving uitzendt in samenwerking met Sport1FM. De tweede plaats bij de commerciëlen is voor de dancezender Sunshine Live.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-15

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu op 430 euro !

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu op 430 euro !
 
Vandaag spelen ze traditiegetrouw alweer (elk uur) tussen 13 en 16 uur ''de Flard in de Topcollectie op Radio 2'. Ze laten je een korte noot uit een liedje horen tijdens het programma en jij moet dan raden over welk nummer het gaat.Het is altijd de moment om mee te spelen (raden)....

De Topcollectie met Peter Verhulst.jpg

 

DE FLARD is op dit moment maar liefst 430 euro waard.Dus meer dan de moeite om mee te spelen ! Indien niet geraden komt er elk uur zelfs nog 10 euro bij (en op bepaalde momenten schiet het aantal Euro's de hoogte in per beurt) ! En als je dan weet dat elke nieuwe opgave (Flard) ook meteen opnieuw vertrekt van 250 euro (na geraden te zijn) is het altijd de moeite waard om mee te doen.

Heb je enig idee? Laat dan van je horen via sms naar 6042 (0,5 € per bericht) of mail titel en uitvoerder door naar detopcollectie@radio2.be. Uiteraard moet je wél luisteren daarvoor naar De Top... Succes!!

De Flard van Radio 2.jpg

 De Flard zit deze keer alvast NIET in deze onderstaande liedjes:
 
 • 50 ways to leave your lover - PAUL SIMON
 • All or nothing - SMALL FACES
 • Apache - THE SHADOWS
 • Come together - THE BEATLES
 • Dancing in the city - MARSHALL HAIN
 • Don't stop 'til you get enough - MICHAEL JACKSON
 • Et maintenant - GILBERT BECAUD
 • Itchycoo Park - SMALL FACES
 • Live is life - OPUS
 • Nightshift - COMMODORES
 • Peggy Sue - BUDDY HOLLY
 • Sympathy for the devil - THE ROLLING STONES
 • That's all right - ELVIS PRESLEY
 • The wild places - DUNCAN BROWNE
 • Who pays the ferryman ? - Yannis Markopoulos
 • Wonderful world - SAM COOKE
 • You're so vain - CARLY SIMON
 • (You're the) Devil in disguise - ELVIS PRESLEY
 

Ter Info

Radio 2 De Topcollectie doordeweeks van maandag tot/met vrijdag tussen 13 en 16 uur via FM, DAB,DVB-T, satelliet én internet.Telefoon:070/34.50.02! 

luisteren naar de flard radio 2 topcollectie.jpg 

pinkend sterretje Herbeluister de meest recente uitzending.

pinkend sterretje De Topcollectie Radio 2 website

pinkend sterretje De Radio 2 website

 

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Google verkoopt 17 miljoen Chromecasts sinds introductie

Google verkoopt 17 miljoen Chromecasts sinds introductie

.

Sinds de introductie van de Chromecast twee jaar geleden, heeft Google wereldwijd 17 miljoen streaming-sticks verkocht.

.

chromecast.png

.

Dat meldde het bedrijf op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie afgelopen week.

 

De Chromecast van Google is een hdmi-stick die in een tv gestoken wordt. Het apparaat is bedoeld voor oudere tv's die niet 'slim' zijn en dus niet over een internetverbinding en apps beschikken.

 

Diverse mobiele apps met ondersteuning voor de Chromecast laten gebruikers vervolgens beelden van hun telefoon, tablet of computer naar de tv sturen.

 

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2014 noemde Google de Chromecast al "een hit".

 

"Het gebruik van de Chromecast is per apparaat zo'n 60 procent toegenomen sinds de oorspronkelijke release. Dit komt onder andere door het toenemende aantal Chromecast-apps", aldus Google.

 

Inmiddels zijn er meer dan 10.000 apps met de Chromecast-functionaliteit beschikbaar in Google Play.

.

Nu.nl

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2:Zeg het met een song in De popcollectie

Radio 2:Zeg het met een song in De popcollectie

 

U hoort op zaterdagnamiddag tussen 13 en 16 uur de 'Popcollectie'.Uw presentator van dienst is in dit geval Lars De Groote.

 

De Popcollectie lars de groote.png

 

De Popcollectie: de muzikale zaterdagmiddag van Radio 2, met het popnieuws van de jongste dagen, een vooruitblik op interessante concerten en de inmiddels al bekende 80-secondenquiz: geef 8 juiste antwoorden in 80 seconden tijd en win 80 euro.

 

Zin om mee te spelen? Klik dan hier om je in te schrijven!

 

Lars De Groote Radio 2 5-6-2015.jpg

 

ZEG HET MET EEN SONG!

 

Heb je een boodschap voor het thuisfront? Voor je collega’s? Voor je lief?

 

Sms ‘m naar 6042 (50 cent per bericht) en kies er je favoriete plaat bij.

 

De 'Popcollectie van Radio 2 op zaterdag tussen 13 en 16 uur.Men zegge het voort !

 

 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

 

Radio 2

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende