09-10-15

NL:Live radio luisteren blijft zeer populair

NL:Live radio luisteren blijft zeer populair

 

Ruim 82% van de tijd die mensen besteden aan het luisteren naar audio wordt besteed aan het live luisteren naar radiozenders. Luisteren naar eigen muziek en luisteren naar muziekdiensten beslaan resp. 10% en 7% van de totale audioconsumptie, zo blijkt uit het Audio Distributie Onderzoek van het NLO uitgevoerd door GfK.

 

DAB+luisteren naar radio.jpg

.

Nicole Engels, directeur NLO: “Het is voor het eerst dat we via nauwkeurige logs de totale audioconsumptie, de gebruikte apparaten, distributiewijzen en het gebruik van eigen muziek zo grootschalig hebben onderzocht. Radio voert nog steeds de boventoon met 82% van de audiomarkt.

 

Een hoog aandeel dat ook al uit andere onderzoeken naar voren kwam. Overigens geldt dat ook bij jongeren tussen 13 en 34 jaar, waar live radio luisteren met 68% van de audioconsumptie het populairst is, naast eigen muziek 18% en muziekdiensten 14%.”

 

90% luistert wekelijks naar radio, gemiddeld bijna 3 uur per dag
90% van alle Nederlanders luistert wekelijks naar de radio, gemiddeld bijna 3 uur per dag, zo blijkt uit het Nationaal Luister Onderzoek.

 

“Radio is overall een zeer sterk overdag medium en kent haar piekbeluistering in de ochtend. Eigen muziek en muziekdiensten hebben hun piek om 16 uur en ’s avonds rond 20 uur, wel is deze piek lager dan live radio luisteren op dat moment.

 

Van alle respondenten geeft 35% aan weleens een online muziekdienst te gebruiken; zeven op de tien gebruikers van online muziekdiensten gebruikt een gratis versie,” aldus Nicole Engels.

 

luisteren naar radio jaren 50.jpg

 

Voor live radio luisteren worden traditionele apparaten zoals de radio/stereo-installatie en de autoradio nog steeds het meest gebruikt. Jongeren luisteren relatief meer online op Radio.NL.

 

Eigen muziek en muziekdiensten worden volgens het onderzoek onder 4.966 respondenten van 13 jaar of ouder vaak geluisterd via smartphone, computer en radio/stereo-installatie.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.