13-10-15

Nl:Ijsselstein krijgt opnieuw (grootste) verlichte kerstboom

Nl:Ijsselstein krijgt opnieuw (grootste) verlichte kerstboom

 

De Gerbrandytoren in IJsselstein wordt vanaf dit jaar versierd met duurzame kerstverlichting. Niet alleen de verlichting zelf maar ook het ophangsysteem zijn geheel vernieuwd.

 

kerstboom-ijsselstein.jpg

                                                                                                           Foto:ijsselstein.net

 

In de kerstperiode wordt de zendmast van de Gerbrandytoren omgetoverd tot grote kerstboom. Ton Westland bedacht de kerstboom in de Gerbrandytoren in 1990 samen met zijn broer. Ze kregen het voor elkaar om in 1992 de lampjes voor het eerst aan te krijgen.

 

De Stichting Grootste Kerstboom achter de grootste kerstboom beschikt vanaf dit jaar over led-verlichting die wordt aangebracht met behulp van een nieuw en efficiënter ophangsysteem. De nieuwe verlichting bestaat uit 128 ledlampen die energiezuiniger zijn en ongeveer 15 jaar meekunnen. Door de nieuwe kabels en het nieuwe ophangsysteem worden de betonplaten en containers bij de tuiblokken overbodig, wat ook een besparing oplevert in transport- en kraankosten bij de (de)montage van 40 procent, aldus een woordvoerder van de stichting tegenover de website Zenderstreeknieuws.

 

Het is de bedoeling dat de Grootste Kerstboom tussen 12 december 2015 en 6 januari 2016 wordt verlicht met behulp van deze nieuwste led-techniek. Speciaal voor de Kerstboom zijn speciale lampen ontworpen. In totaal gaat het om 128 stuks die dankzij 4 kilometer kabel en een nieuwe ophangconstructie op hun plaats worden gehouden.

 

“Er werd gezegd ‘Er is elk jaar wat met de kerstboom’. Nu geen gezeur meer: sinds dit bestuur drie jaar geleden aantrad zijn er stappen genomen en gaan we ook een duurzame toekomst: Elk jaar branden de lichtjes”, aldus interim-voorzitter Roel de Vries tegenover de website Zenderstreeknieuws. Er zijn al financiële toezeggingen gedaan door onder andere Het Roest Crollius Fonds, Alticom, Volker Wessels Telecom, Invent design/Ampco Flashlight en Veolia. Ook Sky Radio, de gemeente IJsselstein en ondernemersvereniging De Baronie dragen een steentje bij. Het laatste financiële gat moet worden gevuld door circa 3.500 donateurs.

 

De Stichting Grootste Kerstboom heeft een speciale sponsoractie in het leven geroepen. Bedrijven, instellingen of (groepen) individuen kunnen rechtstreeks van de leverancier van de lampen een nieuwe led lamp kopen en schenken aan de Stichting Kerstboom. “In ruil daarvoor ontvangt u van ons een van de lampen die de afgelopen jaren in de Gerbrandy hing als kerstverlichting met daarop een herinneringsplaatje als collectors item.”,aldus de Stichting op haar website.

 

ijsselsteinkerstboom.jpg

                                                                                                           Foto:ijsselstein.net

 

Meer informatie over het donateurschap is te vinden via: http://www.grootstekerstboom.nl/

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.