27-09-15

Korte golf nieuws: Hollands Palet gaat door!

Korte golf nieuws: Hollands Palet gaat door!

 

Het radioprogramma Hollands Palet blijft de komende periode elke zondagavond te beluisteren via de korte golf in geheel Europa. Daarnaast blijft het programma te horen op VAHON Hindustani Radio via middengolf, Internet en sinds kort via DAB+ in West-Nederland.

Vanavond dus luisteren....

 

kortegolf hollandspallet.jpg

                                                                                                 Ger Kruger / DJ Hollands Palet

 

Sinds 21 juli zijn de makers van Hollands Palet, bij wijze van proef gestart met experimentele uitzendingen via de korte golf. Door de overweldigende hoeveelheid positieve reacties uit onder andere Rusland, Oostenrijk, Italië, Duitsland, België, Griekenland, Spanje, Engeland en Frankrijk is besloten de uitzendingen in ieder geval de gehele winter voort te zetten. De uitzendingen zijn te beluisteren in geheel Europa via de kortegolfzender in de Duitse plaats Kall (in de Eiffel) en er wordt uitgezonden op 6005 KHz.Voor dit experiment op de korte golf maken de medewerkers van Hollands Palet gebruik van de faciliteiten van het Duitse bedrijf Funkhaus Euskirchen.

 

Het radioprogramma Hollands Palet wordt al 15 jaar uitgezonden op en is sinds enige tijd te horen via de Hindoestaanse radiozender Vahon Hindustani Radio dat uitzendt op de middengolf en Internet. Het radioprogramma Hollands Palet is een particulier initiatief van DJ’s Wim Zonneveld en Ger Kruger en is eerder te horen geweest bij Haagstad Radio en de lokale omroep van Rijswijk.

 

Vahon Hindustani Radio is te horen in West-Nederland via de middengolf (1566 kHz), DAB+ (kanaal 8A) en wereldwijd via Internet. Hollands Palet is elke zondagavond te horen tussen 20.00 – 21.00 uur via zowel Vahon Hindustani Radio als de kortegolffrequentie 6005 kHz.

 

Mediamagazine.nl

Lees ook: Korte golf nieuws: programma Hollands Palet gaat Europa in ! (11/7/2015)

 

Wij zelf luisteren regelmatig op zondagavond op kortegolf.De uitzendingen komen vrij goed over.Wél met soms (veel) feeding maar dat moet je er uit nostalgische overwegingen bijnemen.Nederlandstalige uitzendingen op korte golf zijn zeer schaars geworden, zelfs uitzonderlijk.

 

ranex wereldontvangertje.jpg

shortwave service.jpg

Meer informatie klik op het Shortwave Service logo hierboven

 

Ideaal voor radioliefhebbers:De Wide-band WebSDR

 

 

Klembord1.jpg

 

Te gebruiken door iedere radio-amateur- luisteraar-liefhebber,DXer enz.ideaal voor de kortegolfluisteraar.

 

Klembord3.jpg

 

Onze eigen gekende kleine wereldradio ontvanger kan veel maar meestal niet alles.De sprietantenne of eventueel de daaraan gekoppelde koperdraad van ons (dikwijls goedkoop) ontvanger(tje) kan onmogelijk het rendement halen die we graag zouden hebben, zeer zeker wat betreft de ontvangst op de nostalgische kortegolf.

 

De techniek staat echter voor niks stil en via digitale weg is er een top oplossing voor ons geleverd door de University of Twente in Nederland.

Klembord2.jpgveronlogo.gif

 


Zelf krijg ik geen geluid via IE10 (Java ontbreekt),HTML5 instellen dus rechts in beeld.Maar de digitale ontvanger werkt wél perfect direct met Chrome en Firefox.

 

Via 'vertalen' (rechts boven) ga je van de Engelse naar de Nederlandse versie (als je kijkt via Chrome).Het ziet er op het eerste gezicht trouwens wat moeilijk uit allemaal maar na een paar minuten kan je DX-en als de beste en uw uitstekende antenne staat in...Tilburg...

 

Ook interessant is: als je  een bepaald station ontvangt, kan je  onder  de waterval “Station information”,

 

Short-wave info aanklikken en zie je waar de zender zich bevind (wereldkaart) en welk station je hoort.....

 

De radio ontvanger vindt u via deze link: http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

 

Over de antenne kan je wat lezen via deze link: http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/qrt.html

 

 

maxresdefault.jpg

 

Succes !

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.