26-09-15

Commerciële radiostations in Frankrijk reageren op quotawet

Commerciële radiostations in Frankrijk reageren op quotawet

 

Een aantal commerciële radiostations in Frankrijk laten voortaan tien keer per dag een boodschap horen, waarin het vaste telefoonnummer van premier Manuel Valls wordt genoemd. Ze protesteren daarmee tegen een amendement op de quotawet dat de regering goedgekeurd heeft. Aan de luisteraars wordt gevraagd het nummer te bestoken met telefoontjes.

 

radio.jpg

 

De actie gaat uit van een 150-tal radiostations, waaronder NRJ, RTL, Europe 1, Fun Radio en Nostalgie. Zij protesteren tegen de beslissing van de regering tot een beperking van het aantal favoriete Franse nummers.

 

file_86978.jpg

 

De radiostations in Frankrijk moeten nu tussen 35 en 60 procent Franstalige nummers uitzenden. Maar velen halen die quota door steeds dezelfde liedjes te draaien. De nieuwe maatregel, die in de nacht van woensdag op donderdag werd goedgekeurd, laat hen toe minder Franstalige muziek te draaien, maar dan moet het aanbod aan Franstalige muziek wel gevarieerder worden.

 

Maar de radiomakers beschouwen het vooral als een inbreuk op hun keuzevrijheid en gaan in het verweer. Ze nodigen de luisteraars uit de premier te bellen met de mededeling: "Op de radio luister ik naar wat ik wil."

 

Afbeelding 188.jpg

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.