22-09-15

Kortegolf nieuws: Hollands Palet gaat door!

Korte golf nieuws: Hollands Palet gaat door!

 

Het radioprogramma Hollands Palet blijft de komende periode elke zondagavond te beluisteren via de korte golf in geheel Europa. Daarnaast blijft het programma te horen op VAHON Hindustani Radio via middengolf, Internet en sinds kort via DAB+ in West-Nederland.

 

kortegolf hollandspallet.jpg

                                                                                                 Ger Kruger / DJ Hollands Palet

 

Sinds 21 juli zijn de makers van Hollands Palet, bij wijze van proef gestart met experimentele uitzendingen via de korte golf. Door de overweldigende hoeveelheid positieve reacties uit onder andere Rusland, Oostenrijk, Italië, Duitsland, België, Griekenland, Spanje, Engeland en Frankrijk is besloten de uitzendingen in ieder geval de gehele winter voort te zetten. De uitzendingen zijn te beluisteren in geheel Europa via de kortegolfzender in de Duitse plaats Kall (in de Eiffel) en er wordt uitgezonden op 6005 KHz.Voor dit experiment op de korte golf maken de medewerkers van Hollands Palet gebruik van de faciliteiten van het Duitse bedrijf Funkhaus Euskirchen.

 

Het radioprogramma Hollands Palet wordt al 15 jaar uitgezonden op en is sinds enige tijd te horen via de Hindoestaanse radiozender Vahon Hindustani Radio dat uitzendt op de middengolf en Internet. Het radioprogramma Hollands Palet is een particulier initiatief van DJ’s Wim Zonneveld en Ger Kruger en is eerder te horen geweest bij Haagstad Radio en de lokale omroep van Rijswijk.

 

Vahon Hindustani Radio is te horen in West-Nederland via de middengolf (1566 kHz), DAB+ (kanaal 8A) en wereldwijd via Internet. Hollands Palet is elke zondagavond te horen tussen 20.00 – 21.00 uur via zowel Vahon Hindustani Radio als de kortegolffrequentie 6005 kHz.

 

Mediamagazine.nl

Lees ook: Korte golf nieuws: programma Hollands Palet gaat Europa in ! (11/7/2015)

 

Wij zelf luisteren regelmatig op zondagavond op kortegolf.De uitzendingen komen vrij goed over.Wél met soms (veel) feeding maar dat moet je er uit nostalgische overwegingen bijnemen.Nederlandstalige uitzendingen op korte golf zijn zeer schaars geworden, zelfs uitzonderlijk.

 

ranex wereldontvangertje.jpg

shortwave service.jpg

Meer informatie klik op het Shortwave Service logo hierboven

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.