25-09-15

DL:RTL Radio die besten Hits aller Zeiten is (deels) terug

DL:RTL Radio die besten Hits aller Zeiten is (deels) terug

 

RTL Radio Deutschland is vanuit Berlijn (opnieuw) gestart met RTL Radio die besten Hits aller Zeiten. Dit keer als webradiozender.Spijtig genoeg (nog) niet als satellietzender.

 

rtlradio.png

 

Het radiostation werd op 1 juli in Luxemburg op FM, in Duitsland op de kabel en satelliet alsmede internet vervangen door RTL Radio Deutschlands Hit-Radio. Daarbij werd de zender ook verplaatst vanuit het hoofdkantoor van RTL Group naar de studio’s van 104.6 RTL Berlins Hit-Radio. Het nieuwe RTL Radio Deutschalnds Hit-Radio bevat – net als 104.6 RTL Berlins Hit-Radio vooral hits van nu en veel minder gouwe-ouwen uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90.

 

Daarop kwamen reacties van luisteraars; waarop RTL Radio medio juli aankondigde de terugkeer op internet van het format die besten Hits aller Zeiten te bestuderen. Twee maanden later was het zover (op 16 september) het zover. Overigens heeft de zender (nog) geen website, maar alleen een live URL. Opvallend dat de website waarop de zender in het verleden te vinden was en nu RTL Radio Deutshlands Hit-Radio gebruikt er niets over meldt.

 

Het radiobedrijf heeft toegezegd de stream via haar applicaties beschikbaar te maken en de URL breed te willen verspreiden zodat ook internetradiotoestellen het bekende radiosignaal kunnen horen. De webradiozender omvat overigens non stop muziek, zonder nieuws en weer (maar wel jingles). 

 

RTL Radio Die besten Hits aller Zeiten is te horen via http://stream.rtlradio.de/rtl-de-beste-hits/mp3-192/ of via het web via http://rtlradiodbh.radio.de/

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.