17-09-15

Franse zanger Guy Béart overleden

Franse zanger Guy Béart overleden

 

De Franse chansonnier Guy Béart is gisterenmorgen overleden. Hij kreeg een hartaanval toen hij op straat aan het wandelen was. Béart was 85 jaar oud. Hij kende zijn grootste successen in de jaren '50 en '60.

 

GUY.jpg

 

Béart, die geboren is in Caïro, brengt zijn kindertijd door op verschillende plaatsen in het Midden-Oosten en Europa. Op zijn 17e vestigt hij zich in Parijs, waar hij op verschillende manieren zijn kost verdient (muziekkopiist, wiskundeleraar, ingenieur van bruggen en wegen).

 

Béart breekt door als zanger eind jaren 50 met "L'eau vive" (zie onder)". Zijn grootste successen beleeft hij in de jaren 60. Hij krijgt zijn eigen tv-programma "Bienvenue chez Guy Béart", waarin hij Franse en internationale sterren ontvangt, en scoort hits met onder andere "Les grands principes", "Le grand chambardement" en "La vérité".

 

Vanaf midden jaren 70 wordt de aandacht minder en Béart brengt daarna nog maar sporadisch nieuwe muziek uit. Zijn laatste studioplaat, "Le meilleur des choses", dateert uit 2010. In januari van dit jaar neemt hij afscheid van het publiek met een optreden in de beroemde Parijse zaal L'Olympia. De dochter van Béart, Emmanuelle, is een in Frankrijk bekende actrice.

 

Meer over wijlen Guy Béart leest u HIER (Wikipedia)

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.