11-09-15

Transformatieplan voor VRT goedgekeurd= alles op zwart

Transformatieplan voor VRT goedgekeurd= alles op zwart

 

Als de raad van bestuur van de VRT het transformatieplan goedkeurt, dan zullen de vakbonden dinsdag het werk neerleggen. De kans bestaat dat er dan weinig of niets wordt uitgezonden.

 

3879108993.jpg

 

Het transformatieplan van de VRT-directie lekte afgelopen dinsdag uit in verschillende media. Het document bereidt de toekomst van de openbare omroep voor en moet nog goedgekeurd worden door de raad van bestuur.

 

In het plan is er sprake van het verdwijnen van 286 banen tegen 2020. Daarnaast zal de openbare omroep zich voortaan enkel nog moeten bezighouden met kerntaken en worden zaken als de kindercrèche, bewaking, gebouwen en catering afgestoten. De radiohuizen van Radio 2 in Kortrijk, Hasselt en Antwerpen zouden moeten plaats maken voor "kleine regionale hubs" op andere locaties of redacties.

 

De vakbonden lieten eerder al verstaan dat het plan niet naar hun zin was en zaten er vanmiddag over samen. "We hebben beslist dat we dinsdag zullen staken als het plan wordt goedgekeurd door de raad van bestuur. Dat betekent dat alles zwart zou gaan: geen vervangprogramma's, geen nieuwsuitzendingen", zegt Carlos Van Hoeymissen van de christelijke vakbond ACV.

 

De raad van bestuur bespreekt momenteel het transformatieplan. Een beslissing wordt wellicht pas maandag verwacht.

 

testbeeld.jpg

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.