08-09-15

DL:Klassik Radio schakelt FM deels uit ten gunste van DAB+

DL:Klassik Radio schakelt FM deels uit ten gunste van DAB+

 

De Duitse commerciële zender Klassik Radio heeft dinsdag diverse zwakke FM-frequenties in het land uitgeschakeld. Onder meer in de deelstaat Hessen zijn enkele zenders uitgezet. In Mecklenburg-Voorpommeren zijn zelfs alle FM-zenders van Klassik Radio uitgezet. Het station heeft besloten de focus te leggen op digitale radio via onder meer DAB+.

 

file_12484.jpg

 

Klassik Radio was in delen van Duitsland te ontvangen via 49 FM-zenders. Besloten is om alleen nog de FM-zenders met een groot bereik en in de grote steden aan te laten staan. In Hessen bijvoorbeeld zijn de FM-zenders Bad Hersfeld (93.8 FM), Butzbach (96.0 FM), Limburg (102.0 FM), Fulda (102.8 FM) en Bingen (103.4 FM) uitgezet. Het station behoudt haar FM-frequenties in onder meer Gießen, Frankfurt en Kassel.

 

In de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren heeft Klassik radio zelfs al haar FM-zenders uitgezet. Het betreft hier de zenders Schwerin (90.1 FM) Wismar (97.0 FM) en Stralsund (98.9 FM). Ook doet Klassik Radio afstand van de toegewezen FM-frequentie in Rostock. Deze moest nog in gebruik genomen worden.

 

Klassik Radio heeft besloten de focus te leggen op digitale radio via onder meer DAB+, zo meldt het station in een persbericht. Momenteel is Klassik Radio in grote delen van Duitsland via DAB+ te ontvangen op kanaal 5C. De komende maanden wordt de dekking van dit landelijke DAB+net fors uitgebreid.

.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.