22-09-15

NL:3FM viert 50ste verjaardag volgende maand

NL:3FM viert 50ste verjaardag volgende maand

 

3FM bestaat in oktober maar liefst 50 jaar. 3FM laat deze unieke gebeurtenis niet zo maar voorbij gaan. 3FM viert zijn 50 jarig bestaan met onder meer een bijzondere en interactieve tentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM en een avond in Paradiso met 3FM dj’s, artiesten, bands en natuurlijk zijn luisteraars.

 

logo npo 3fm.jpg

 

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers: “3FM doet niet aan leeftijd, maar dit bijzondere moment laten we niet zo maar voorbij gaan. In Nederland, maar ook voorbij de grenzen, bestaan weinig popstations met zo'n rijke en lange geschiedenis. Al 50 jaar groeien generaties luisteraars op met de popzender, en dj’s, bands en artiesten ontwikkelen zich op en met de radiozender.”

 

50 jaar 3FM


Op 11 oktober 1965 was 'Hilversum 3' voor het eerst te horen. Nu - 50 jaar later - is 3FM dé publieke radiozender voor nieuwe muziek, nieuw talent en nieuwe ontwikkelingen.

 

Als luisteraar en online volger van 3FM hoor je wat er speelt in de wereld van nieuwe muziek, tegelijk met het besef van het grote muzikale verleden. Onderweg, op het werk, thuis, tijdens het maken van huiswerk: de 3FM programma’s gidsen luisteraars al een halve eeuw door de wereld van popmuziek, nieuws, concerten en festivals.

 

file_121218.jpg

 

3FM presents Your Serious Radio in Beeld en Geluid


50 jaar 3FM is voor Beeld en Geluid de aanleiding om voor het eerst in zijn bestaan een tentoonstelling over het medium radio te maken. Vanaf 2 oktober neemt het instituut met de tentoonstelling 3FM Presents Your Serious Radio bezoekers op interactieve wijze mee langs de soundtrack van hun leven: van de radio-programma's en hoogtepunten tot de 3FM dj’s, jingles en de gebeurtenissen die daaraan zijn verbonden. Ze spelen voor meerdere generaties een belangrijke rol bij het vormen van de eigen identiteit.

 

50 jaar 3FM – Welcome to the past, present and future in Paradiso


Op maandag 19 oktober viert 3FM met veel muziek in het Amsterdamse Paradiso zijn verjaardag. Samen met luisteraars, bands en artiesten dompelt 3FM zich onder in 50 jaar geschiedenis, het 3FM van nu en het 3FM van morgen.

 

50 jaar 3FM op NPO 3


Zaterdag 24 oktober draait NPO 3 in de avond om 50 jaar 3FM. BNNVARA zendt een tv-documentaire uit over 50 jaar 3FM. Aansluitend zie je op NPO 3 een registratie van de muzikale avond in Paradiso die plaatsvond op 19 oktober.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

file_85793.jpg

 

In Vlaanderen kan men (ongecodeerd) luisteren naar 3FM via de analoge én digitale kabel van Telenet.In grensgemeenten met Nederland via FM & DAB(+) én er is nog DVB-T.Deze signalen reiken vrij ver in Vlaanderen.Er is natuurlijk ook nog de livestream via internet.

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.