09-09-15

NL:Nieuw tragikomisch hoorspel in vijf delen op NPO Radio 1

NL:Nieuw tragikomisch hoorspel in vijf delen op NPO Radio 1

 

Op de publieke muziek- en nieuwszender NPO Radio 1 is de komende vijf weken weer een nieuw hoorspel te horen. De NTR en Aletta Becker Producties presenteren 'Ont', een tragikomisch hoorspel in vijf wekelijkse afleveringen. Het is gebaseerd op ‘Het Boek Ont’ van Anton Valens.

 

file_122375.jpg

 

Het hoorspel in vijf delen is te horen op vrijdag 11, 18, 25 september, 2 en 9 oktober 2015 net na het nieuws van middennacht (nacht van vrijdag op zaterdag). Acteurs die meespelen zin onder andere Kees Hulst, Vincent Rietveld, Marcel Hensema, Peter Paul Muller, Joris Smit, Joke Tjalsma en Maartje van de Wetering.

 

file_53570.jpg

.

Hoofdpersoon Isebrand Schut probeert, na zijn ontslag door callcenterchef Manja, met het oprichten van Man&Post, een zelfhulpgroep voor mensen die hun post niet open durven te maken, grip op zijn leven te krijgen. De ambities van de leden van Man&Post gaan verder dan het saneren van hun administratie. Zo wil Limburger Jean-Luc af van de wietplantage in zijn woonkamer en gaat psychiatrisch verpleegkundige Sylvio als veejay naam maken in het Groninger uitgaanscircuit. Ebel Formsma staat als voorman van de Metro, de ondergrondse toiletten op de Grote Markt, pal voor het Groninger regionaal bewustzijn.

 

Dan meldt Cornelis Meckering, ex van Isebrands moeder, bemiddeld organisatieadviseur en amateurmeemkundige uit Nieuw-Buinen, zich bij Man&Post. Met zijn onnavolgbare redeneerkunst neemt Cornelis Isebrand mee op een lange reis naar de oorsprong van het voorvoegsel 'ont’. Ook benoemt Meckering Isebrand tot zijn secretaris en tot bemiddelaar in het conflict met zijn zoon Robert. Isebrands woning aan de A-Kerkhof Zuidzijde wordt de Groninger vestiging van de schimmige BV van de organisatieadviseur. Uiteindelijk ontworstelt Isebrand zich aan Meckering, aan z’n moeder en aan Manja en kan hij wellicht verder met z’n leven.

 

RadioNL  (Martin Slijper)

 

Hoe NPO Radio 1 (Ned) best ontvangen in Vlaanderen?

 

 

                                                           Radio

 

Radio1 (Nederland) is op FM (via de ether) in grote delen van Vlaanderen goed tot vrij goed te ontvangen.

 

In de grensstreken (en zelfs daarbuiten met zolder-of buitenantenne) zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DVB-T (KPN).Er is ook nog DAB (+)...

 

De uitzendingen van NPO Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 3 (23,5° Oost) satelliet in 8PSK.

 

Op de Astra 1 (19,2° Oost) ook in gewone SD (QPSK),zelfs tot buiten Europa dus.Makkelijke ontvangst voor iets wat oudere satelliet ontvangers want niet iedere ontvanger heeft de mogelijkheid om de 8PSK signalen te ontvangen.

 

De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel van Telenet (in FM kwaliteit) én bovendien ook digitaal! En tenslotte is er nog het internet (Luister hier live naar NPO Radio 1).

 

1120854501_4.jpg

 

Mogelijkheden genoeg dus om eens kennis te maken met de Nederlandse openbare (publieke) radio...

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.