29-08-15

NL:Radio 5 staakt vandaag gewone programmering al op AM

NL:Radio 5 staakt vandaag gewone programmering al op AM

 

Radio 5 was gisteren voor het laatst met de gewone programmering te ontvangen via de middengolf. Vanaf vandaag wordt er op AM747 en AM1251 een speciaal programma uitgezonden waarin luisteraars wordt gewezen op alternatieve luistermethodes. Aanstaande dinsdag 1 september gaan de middengolfzenders definitief uit, beetje een historische dag toch...

 

logo npo radio 5.jpg

 

Radio 5 verlaat wegens bezuinigingen de middengolf. En dat betekent dat luisteraars via de AM over moeten stappen op een andere manier van luisteren. De afgelopen weken organiseerde Radio 5 dan ook al verschillende acties om luisteraars te laten overstappen. Zo werd er een AM-Helpdesk geopend en was er de AM-omschakelweek.

 

De reguliere programma’s van Radio 5 blijven (ook na 1 september) via de kabel, het internet, DVB-T (beter bekend als Digitenne in Nederland), satelliet en digitale etherradio DAB+ te beluisteren.

 

De meeste manieren van luisteren naar NPO Radio 5 blijven ook na 1 september 2015 gewoon bestaan. Alleen de AM etherfrequentie wordt afgeschakeld. Luistert u via AM (de middengolf), bekijk dan dit filmpje & lees op www.NPORadio5.nl wat u kunt doen om ook straks te blijven genieten!

 

In Vlaanderen luisteren via DAB (+) zal hoofdzakelijk kunnen in grensgebieden met Nederland.Via DVB-T gaat dit uiteraard ook, deze signalen gaan wél wat verder Vlaanderen in.En er is natuurlijk nog de satelliet via de Astra 3 (23,5° Oost).De uitzendingen zijn Free To Air.En wie deze signalen niet kan kapteren rest dus nog de signalen via het internet.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.