01-09-15

Toch nog Nederlands op middengolf na 1/9

Toch nog Nederlands op middengolf na 1/9

 

Toch nog Nederlandse uitzendingen (te ontvangen in Vlaanderen) op de inmiddels nostalgische middengolf na 1 september 2015...al blijft het maar één zender meer te zijn.

 

groot nieuws radio logo.jpg

 

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio blijft in ieder geval tot september 2017 uitzenden via de middengolf (1008 AM). Het station kiest daar bewust voor terwijl Radio 5 en Radio Maria sedert 1 september stopten met hun uitzendingen via de middengolf. Daarnaast startte Groot Nieuws Radio vandaag- dinsdag 1 september 2015- ook de uitzending via DAB+.

 

Interim-directeur Koos Timmer: "We gunnen onze luisteraars meer tijd om over te stappen naar digitale radio. Het is nog te vroeg om helemaal te stoppen met de middengolf. De luisteraars krijgen op deze manier de tijd om oude radio in te wisselen voor een radio die geschikt is voor DAB+."


Vanaf september zal Groot Nieuws Radio in grote delen van Nederland buitenshuis te ontvangen zijn met een digitale radio.

 

Timmer: "Hiervoor moest nog behoorlijk wat werk verzet worden, omdat we bij de verdeling van de DAB+-frequenties slechts één regionale frequentie toebedeeld kregen. Hierdoor zou Groot Nieuws Radio alleen in het noordoosten van Nederland te ontvangen zijn."

 

Groot Nieuws Radio heeft zich ingespannen om extra capaciteit te verkrijgen om zoveel mogelijk luisteraars de mogelijkheid te geven via DAB+ af te stemmen op het radiostation.


Timmer: "We zijn heel blij dat we kunnen starten met uitzenden via DAB+. De geluidskwaliteit is vele malen beter dan de middengolf. We richten ons in eerste instantie op luisteraars die buitenshuis of in de auto luisteren. In de komende jaren zal het signaal versterkt worden, zodat er ook binnenhuis naar Groot Nieuws Radio geluisterd kan worden via DAB+."

 

In de komende tijd zal Groot Nieuw Radio proberen landelijke DAB+-dekking te verkrijgen.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.