07-09-15

Satelliet:Zenders Mediaset vf.vandaag gecodeerd (Hotbird 13° Oost)

Satelliet:Zenders Mediaset vf.vandaag gecodeerd (Hotbird 13° Oost)

 

Mediaset gaat vanaf vandaag-maandag 7 september- de signalen van haar hoofdzenders Rete 4, Canale 5 en Italia 1 coderen.

 

naamloos.png

 

De Mediaset-zenders zenden sinds hun komst op de Hotbird 13° 0ost (+/- 20 jaar geleden),Free To Air uit. Het mediabedrijf waar mediamagnaat en politicus Silvio Berlusconi de grootste aandeelhouder van is, doet dit naar eigen zeggen omdat het haar signalen niet gratis beschikbaar wil stellen aan andere operatoren.Buiten Italië zijn de Mediaset-zenders officieel dan niet meer beschikbaar via satelliet.(in Italia wél via TivuSat, de gratis service om met een smartcard naar free to view kanalen te kijken). De nieuwszender Mediaset TGCom24 zal waarschijnlijk wel vrij beschikbaar blijven. De publieke zenders Rai 1, Rai 2 en Rai 3 blijven ook ongecodeerd op satelliet uitzenden.

 

De achtergrond van de plotselinge volledige codering van de belangrijkste Italiaanse commerciële zenders is volgens de Italiaanse site DigitalNews een conflict tussen Mediaset en Sky Italia.

 

Mediaset verklaarde “het is niet mogelijk dat andere operatoren zonder iets te betalen onze signalen gebruiken. Mediaset heeft getracht een akkoord te bereiken, maar dit is niet mogelijk gebleken.

 

Website http://www.programmisat.it/

 

Meer info op Mediamagazine.nl

Mediamagazine

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.