13-09-15

Satelliet gaat putdeksels in de gaten houden

Satelliet gaat putdeksels in de gaten houden

 

De autoriteiten in de Chinese stad Shanghai gaan satellieten inzetten om zo'n 12.000 putdeksels vanuit de ruimte in de gaten te houden. 

 

Ieder jaar verdwijnen volgens de Shanghai Daily duizenden van die deksels, met gevaarlijke toestanden tot gevolg.

Put.jpg


Voor het probleem komt nu een bijzondere oplossing. De deksels in het district Baoshan worden voorzien van sensoren, zodat ze vanuit de ruimte gecontroleerd kunnen worden.


Zo kan worden bijgehouden of de deksels nog op hun plaats liggen, maar ook of in de onderliggende tunnel sprake is van een gas- of waterlekkage.

 

Shanghai telt zo'n 6,5 miljoen putdeksels, die kennelijk een gewild object vormen voor dieven. Diefstal vormt zelfs zo'n groot probleem, dat op sommige plaatsen veiligheidsnetten zijn opgehangen onder rioolafsluitingen. Dat moet voorkomen dat mensen ernstig letsel oplopen als ze in een open put vallen.


Het vervangen van de geroofde deksels is volgens de krant een bureaucratische nachtmerrie, omdat er negentien instanties bij betrokken zijn. "Daardoor kan het proces lang duren", erkende een lokale functionaris, die overigens niet wil zeggen hoeveel het kost om duizenden deksels van sensoren te voorzien.

 

satellite.jpg

 

Nu.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.