26-08-15

FR:Programma 'Les Nocturnes' (RTL) zou (kunnen) verdwijnen

Fr:Programma 'Les Nocturnes' (RTL) zou (kunnen) verdwijnen

 

De directie van RTL France heeft als voornemen om de (nacht) programmering van RTL te gaan wijzigen. Deze wijzigingen houden onder andere in dat de uitzendingen van het legendarische radioprogramma 'Les Nocturnes' op vrijdag geschrapt zullen gaan worden.

 

7759735266.jpg

 

Op de overige dagen (maandag t/m donderdag) wil RTL France de uitzending terugbrengen tot 1 uur, van 00:00 - 01:00. In plaats daarvan heeft RTL het voornemen om (nog meer) talk radio te gaan uitzenden in de nacht.

Voor veel luisteraars en voor George is dit vervelend nieuws. Les Nocturnes wordt sinds 1973 elke nacht op de radio uitgezonden. In Frankrijk is RTL overal via FM te ontvangen, maar in de rest van Europa ook via 234 LW. Het programma is inmiddels legendarisch, en kent vele miljoenen luisteraars.

 

De beheerder van de facebook pagina van ''Les Nocturnes, the last DJ'' is een petitie gestart op internet om de directie van RTL op andere gedachten te brengen. De petitie kan ook hier ondertekend worden.

 

3057449.jpg


RadioNL (Martin Slijper) 

n.v.d.r.

RTL zendt dus ook uit via de (nostalgische) lange golf op 234 KHz vanuit Beidweiler in Luxemburg (zeer sterke zender) en is daarmee dus zeer goed te horen in onder andere Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg en Nederland.

Meer over RTL leest u HIER

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.