25-08-15

Canvas:'Radio Gaga' on air op TV !

Canvas:'Radio Gaga' on air op TV !

 

In Radio Gaga trekken de bevriende acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio naar acht locaties in België om er enkele dagen bijzondere lokale radio te maken.Vanavond dus kijken...

 

00radio.jpg

 

Ze zenden onder meer uit in een psychiatrische instelling, een verblijfpark, het strengste internaat van Vlaanderen en in een revalidatiecentrum. Samen met bewoners en passanten maken ze van Radio Gaga prettig gestoorde lokale radio op tv. Het resultaat is een poëtische, muzikale human-interestreeks.

 

Interviews, gesprekken en optredens van plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken. Tussendoor maken we in korte portretten kennis met een aantal passanten en zien we hoe het leven in de instelling, het internaat of het kleine Waals dorp het ritme volgt van Radio Gaga.

 

Radio Gaga gaat op zoek naar nuance, humor en ontroering, en naar de ziel en de soundtrack van een bepaalde plek. Wat is zo uniek aan die biotoop, en wat verbindt de mensen die er leven?

 

Het idee voor Radio Gaga kwam van Dominique en Joris zelf. Als theateracteurs maken ze elke twee jaar een voorstelling voor en met psychiatrische patiënten. Voor een van die projecten bedachten ze de lokale piratenzender Omroep Gaga waarmee ze radio maakten rond de simpele vraag: welk nummer wil je horen? Die vraag ontlokte vaak heel persoonlijke, ontroerende verhalen. Een mooi idee voor op televisie, dachten ze.

 

Voor Radio Gaga, de televisieversie van hun theaterproject, trokken Dominique en Joris naar acht verschillende locaties. En hoewel ze geen therapeuten zijn, hun aanwezigheid had wel een therapeutisch effect. De muziek die uit hun tot radiostudio omgebouwde caravan schalde, werkte troostend en bracht mensen samen.

 

De twee gastheren kozen niet toevallig voor een mobiele radiostudio als tweede thuis. Beiden zijn, naar eigen zeggen, gerateerde radiomakers. Als kind al bracht Dominique zijn vrije tijd graag door bij vrije radio 't Ros in Dendermonde.

 

642x999_7953543.jpg

 

 Radio Gaga zendt uit in Revalidatiecentrum Pellenberg in Leuven, Villa Voortman in Gent (een psychiatrisch ontmoetingshuis voor personen met verslavingsproblematiek), Internaat Sint-Jozefcollege in Turnhout, een verblijfpark met permanente bewoners in Laakdal, Huize Godtschalck in Oostende (een rusthuis voor zeelieden), het afgelegen en klein Waals dorpje Le Mesnil, psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis in Zoersel en het asielcentrum in Wingene.

 

Radio Gaga is acht weken lang te bekijken op donderdag om 21u15.

Elke aflevering blijft 7 dagen lang online beschikbaar!

 

canvas logo nieuw 2015.jpg

 

Canvas (foto's VRT)

 

tijdsbalkje rood

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.