28-08-15

BBC weerbericht na 93 jaar (bijna) zonder 'Met Office'

BBC weerbericht na 93 jaar (bijna) zonder 'Met Office'

 

Bijna een eeuw hebben ze samen sneeuw, stormen en hittegolven doorstaan, maar nu is het verhaal teneinde: het Met Office, de Britse tegenhanger van het KMI, is zijn exclusiviteitscontract met de BBC kwijt. De Britse openbare omroep wil het contract nu voor externe spelers openstellen.

 

naamloos.png

 

Sinds 14 november 1922 heeft het Met Office weerberichten en weersvoorspellingen aangeleverd voor de BBC. Eerst op de radio, later ook op televisie. Verschillende werknemers van het Met Office zijn ware beroemdheden in het Verenigd Koninkrijk gezien zij als Frank Deboosere of Sabine Hagedoren met dienst op de verschillende BBC-kanalen het weerbericht presenteren.

 

Aan die decennialange samenwerking komt nu een einde. De BBC bevestigt dat het exclusiviteitscontract met het Met Office is stopgezet. De Britse openbare omroep stelt het contract nu open voor externe spelers.

 

"Iedereen bij het Met Office is ontgoocheld dat we niet langer presentatoren en grafieken voor de BBC zullen aanleveren", laat de Britse tegenhanger van het KMI in een reactie weten. "We blijven wel met de BBC samenwerken om officiële waarschuwingen te verspreiden. We bieden ons team weerpresentatoren de nodige ondersteuning en proberen licht op hun toekomst te doen schijnen."

 

Met het verdwijnen van het exclusiviteitscontract lijkt de toekomst van het Met Office onzeker. Het contract was immers goed voor een aanzienlijk deel van de inkomsten van het instituut.

 

m.jpg

 

Lees ook: Deboosere:"Een Peruviaan of een Rus kan nu het weer in Engeland voorspellen"

 

De Redactie

Wordt nog vervolgd !

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.