23-08-15

VRT:Kamagurka krijgt rubriek in "De afspraak"

VRT:Kamagurka krijgt rubriek in "De afspraak"

 

Cartoonist Kamagurka krijgt een vaste rubriek in het nieuwe actualiteitsprogramma "De afspraak" op Canvas. Zoals bekend zal Bart Schols het programma vanaf morgen elke weekdag om 20.30 uur presenteren.

 

20140529_kamagurka__c_tim_dirven.jpg

                                                                                                  Foto:cultuurmechelen

 

Maandenlang is aan "De afspraak" gesleuteld. Het programma krijgt dan ook een cruciale plaats in het vernieuwde zendschema van Canvas. Presentator Bart Schols heeft na geslaagde proefuitzendingen naar eigen zeggen "erg veel zin om eraan te beginnen". Met "De afspraak" wil Schols iedereen die het nieuws doorheen de dag op de voet volgt, 's avonds toch nog verrassen met "nieuwe inzichten en andere verhalen".

 

Behalve de studiogesprekken met mensen die het nieuws gehaald hebben of met experts die observeren en analyseren, biedt "De afspraak" ook ruimte voor vaste afspraken. Eén daarvan is met Kamagurka, die het programma beleving en emotie moet bijbrengen. Bij wijze van test draaide de cartoonist al een reportage in Calais, waar hij in een vluchtelingendorp een kunstenaar ontmoette.

 

De andere vaste gasten die op hun eigen manier naar de actualiteit kijken, zijn cineast en documentairemaker Dimitri Van Zeebroeck en sportjournalist Ruben Van Gucht. De eerste portretteert telkens iemand die hem fascineert. Van Gucht heeft het uiteraard over sport.

 

De reportages in het programma worden gemaakt door Lauwke Vandendriessche, Thomas De Graeve en Karine Claassen. Elke dag gaan zij op zoek naar "antwoorden op onbeantwoorde vragen uit de nieuwsstroom". Voor proefuitzendingen zochten ze bijvoorbeeld uit hoe drugsafval in een Limburgs bos kan terechtkomen en wat het verschil is tussen koosjer en halal slachten.

 

Onderstaan filmpje biedt alvast een voorsmaakje van de soort reportages die "De afspraak" in petto heeft:

 

 

De Redactie.be

 

tijdsbalkje rood

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.