28-08-15

Over Loeki de Leeuw 'Asjemenou!'

Over Loeki de Leeuw 'Asjemenou!'

 

Tof stukje gevonden op Jingleweb over Loeki, het beroemde BV-tje, misschien zelfs ooit de eerste Nederlandse BN-er...En ook in Vlaanderen was de figuur zeer welbekend!

 

leeuw.jpg

Wie kent ‘m niet? Loeki de Leeuw. Het beestje dat tussen en 20 januari 1973 en 31 december 2004 maar liefst 3000 keer verscheen tussen de reclames van de STER. “Asjemenou” was zijn gevleugelde kreet. De mannen van Nieuwstunes.nl hebben een leuk artikel geschreven over de Loeki tunes van weleer.

 

Zoals over de geschiedenis van Loeki: “In januari 1967 werd het eerste STER-reclameblok uitgezonden op de Nederlandse televisie. Om de scheiding tussen de verschillende adverteerders te markeren, was een kort filmpje van golvend water te zien na afloop van een reclamespot. Joop Geesink zag op de buitenlandse televisie dat dit werd opgevuld door animatiefilmpjes.

 

Hij vond dat dit ook in Nederland moest kunnen. De opdracht: een filmpje dat mensen een glimlach op het gezicht tovert. Hiermee was Loeki de Leeuw geboren”, aldus de website van Nieuwstunes. Maar er is meer te vinden wie zoekt. Zo heeft een andere Loeki-fan 150 filmpjes van De leaders en tunes van Loeki de Leeuw achter elkaar gezet en op Youtube geplaatst. Hulde! Zelf doen de mannen van Jingleweb er de radio-jingles bij, die hebben ze voor hun lezers even op Soundcloud gezet. Asjemenou!

 

Klembord01.jpg

Klik en luister

 

Jingleweb

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.