20-08-15

StuBru zoekt "De nieuwe lichting 2016"

StuBru zoekt "De nieuwe lichting 2016"

 

Studio Brussel gaat opnieuw op zoek naar jong muzikaal talent in het kader van "De nieuwe lichting 2016", een wedstrijd waarbij de muziekredactie van de VRT-radiozender nieuwe bands op de kaart wil zetten.

 

2910415890.jpg

 

Zinger, I Will, I Swear, St. Grandson, Amongster, Folie Douce, Brihang, Rhinos Are People Too, Soldier's Heart, Tout Va Bien: al deze bands mochten zich de voorbije jaren de finalisten van "De nieuwe lichting" van Studio Brussel noemen.

 

Ook volgend jaar wil Studio Brussel nieuw muzikaal talent in de kijker plaatsen. Vanaf vandaag kunnen bands zich inschrijven voor "De nieuwe lichting 2016". Uit alle inschrijvingen kiest de muziekredactie van de VRT-radiozender zestig geselecteerden. Die worden in het najaar voorgesteld in "Zender", het nieuwe muziekprogramma dat op 31 augustus van start gaat.

 

In januari 2016 kiest een professionele jury de finalisten. Uiteindelijk worden drie bands of muzikanten gekroond tot "De nieuwe lichting van Studio Brussel".

 

denieuwelichting_2.jpg


De Redactie

 

VANAF 31 augustus:gloednieuw muziekPLATFORM- en programma, van maandag t/M donderdag VAN 19-22u.

 

896155870.jpg

 

 Op 31 augustus schiet op Studio Brussel "Zender" uit de startblokken. Dat is een gloednieuw muziekplatform- en programma dat "resoluut de kaart van avontuurlijke muziek trekt".

 

"Zender" zal van maandag tot en met donderdag elke avond tussen 19 uur en 22 uur te horen zijn op Studio Brussel. Het programma is de opvolger van "Select" van Kirsten Lemaire en wil de nieuwste muziek signaleren, subgenres onderzoeken en in de muzikale actualiteit graven.

 

"Met "Zender" trekken we resoluut de kaart van avontuurlijke muziek", zegt nethoofd Jan Van Biesen. "Elke avond drie uur "on air", altijd "online" en overal "on the field" waar hét gebeurt. Met een extra oor en oog voor nieuw, lokaal talent, verrassende podia en met eigen sessies en specials. En een team van vers gewassen jonge honden."

 

Die "jonge honden" zijn Joris Lenaerts, Michèle Cuvelier, Amber Meulenijzer, Rik De Bruycker, Karel Decorte, Wouter Vlaeminck en Koen Galle.

 

3950705904.jpg

 

De Redactie

 

Vanaf 6 september presenteert Kirsten Lemaire elke zondagavond "Lemaire luistert" op Studio Brussel, een nieuw praatprogramma waarin elke week één gast centraal staat.

 

3076797112.jpg

 

Elke zondagavond van 20 uur tot 22 uur zal "Lemaire luistert" op Studio Brussel te horen zijn. Elke week ontvangt presentator Kirsten Lemaire één centrale gast. Die brengt haar of zijn platencollectie mee naar de studio en deelt haar of zijn muzikale passies met Lemaire en de rest van de wereld.

 

"Lemaire luistert" is het antwoord van de VRT-radiozender op het verdwijnen van "Duyster", het iconische programma van Ayco Duyster dat vijftien jaar lang op zondagavond liep tot het eind juni werd afgevoerd.


Naast "Lemaire luistert" presenteert Lemaire ook "Music@work", een namiddagprogramma dat van maandag tot vrijdag wordt uitgezonden.


De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.