17-10-15

Stop BBC Three op 1 maart 2016?

Stopt BBC Three op 1 maart 2016?

 

Zoals het er nu naar uit ziet stopt BBC Three, de jongerenzender van de Britse publieke omroep, uiterlijk op 1 maart 2016 met haar uitzendingen als zelfstandig televisiekanaal.

 

naamloos.png

 

De BBC is voornemens om BBC Three als online televisiezender te gaan inzetten, kon u eerder al lezen op deze blog maar er stond in principe nog geen vaste datum op van stopzetting. In eerste instantie zou het doek voor de televisiezender al komende herfst vallen en wat later werd dat uitgesteld tot na de kerstperiode van dit jaar. Inmiddels lijkt het erop dat het derde kanaal van de BBC vanaf 1 maart 2016 stopt met haar uitzendingen via een gewoon televisiekanaal.

 

Het uitstel van het stoppen van de gewone televisie uitzendingen van BBC Three is gebeurd op verzoek van BBC Trust. BBC Trust is de toezichthouder van de British Broadcasting Corporation (BBC). Het is operationeel onafhankelijk van het management van de BBC en geeft aan de BBC-directie bindende adviezen over voorgenomen plannen van het management van de BBC. BBC Trust vindt nu dat het uitschakelen van het gewone televisiekanaal van BBC Three zorgvuldig moet gebeuren en wil dus vanaf 1 maart 2016 stoppen met de uitzendingen van de jongerenzender.

 

De BBC wil de periode van oktober tot en met februari 2016 gaan gebruiken om de kijkers te wijzen op het feit dat BBC Three verder gaat als BBC Three Online. Hoe deze overgang eruit gaat zien is nog niet geheel duidelijk. De verwachting is dat de BBC Three-programma’s vanaf oktober te zien zullen zijn via BBC One en BBC Two. Vanaf januari 2016 moet de programmering van BBC Three langzaam worden teruggeschroefd en vanaf maart 2016 gaat dan definitief de stekker uit het lineaire televisiekanaal BBC Three.

 

BBC Three is opgericht in 2003 en richt zich voornamelijk op jongeren. Het kanaal wordt door de BBC omgeschreven als een uitlaatklep voor ‘Nieuw drama, nieuw talent, Britse humor, topfilms en toegankelijk nieuws’. Overdag zendt de kinderzender CBBC uit op het kanaal van BBC Three.

 

BBC Three wordt in Vlaanderen alleszins doorgegeven door Telenet Digitaal maar zit niet in het standaardpakket. Daarnaast is BBC Three wél gratis te ontvangen via de ASTRA2-satelliet (28,2° Oost), een schoteltje is dan natuurlijk nodig. Het ziet er echter niet naar uit dat in Vlaanderen via Internet naar de programma’s van BBC Three Online kan worden gekeken.

 

Mediamagazine

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.