16-09-15

TV zenders Vier en Vijf verhuizen naar Vilvoorde

TV zenders Vier en Vijf verhuizen naar Vilvoorde

 

De zenders Vier en Vijf verhuizen tegen oktober van Zaventem naar Vilvoorde, waar ze in hetzelfde woon- en kantorencomplex zullen werken als productiehuis Woestijnvis en weekblad Humo. Dat bevestigt woordvoerder Kristof Demasure. De kantoren in de Fabriekstraat in Zaventem, waar de SBS Belgium-zenders al sinds 2004 zitten, zijn te klein geworden.

 

naamloos.png

 

De productie, programmering en commercialisering van Vier en Vijf zullen vanaf het najaar gebeuren vanuit "De Magneet". Dat is een reconversieproject van oude bedrijfspanden aan het kanaal in Vilvoorde. Zusterbedrijf Woestijnvis heeft daar al langer zijn kantoren. De SBS-zenders zullen in een andere vleugel van het complex terechtkomen.

 

Aan de overkant van het kanaal zit met Medialaan, het bedrijf boven onder meer VTM, 2BE en Q-Music, al een andere belangrijke mediaspeler. "De stad Vilvoorde is een steeds grotere magneet voor creatieve economie", zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A).

 

"De mediasector zorgt ervoor dat naast "wonen langs het water" nu ook "werken langs het water" meer en meer een realiteit wordt."

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.