07-08-15

Q-Music:Op bezoek in het Beach House Oostende

Q-Music:Op bezoek in het Beach House Oostende

.

Het begint zowaar een jaarlijks weerkerende traditie te worden.Sedert het ontstaan (lees de start) van het Q-Music Beach House in Oostende heb ik al een heel arsenaal foto's in de Q-map steken.Elk jaar verschijnt op deze blog ook een uitgebreide reportage en dat is dus dit jaar ook het geval. Ik heb het dan over mijn bezoek aan het Beach House van Q-Music in Oostende.Het weer was 'op aanvraag' op woensdag 5 augustus 2015...we trokken op pad met onze camera.Hieronder een selectie van mijn (vele) foto's trouwens.Bekijken in groot formaat kan ook natuurlijk.Even op klikken volstaat daarvoor.

 

DSCN5347.jpg

Als je vanaf het Kursaal komt op de dijk zie je van ver de lichtbakens van het Q-schip

DSCN5348.jpg

DSCN5349.jpg

Eén van de paden leiden u naar de Q-sferen...

 

Normaal wordt ik daar jaarlijks opgevangen door Project Manager radio Techniek Q-Music/JoeFm Rudi Wynants.Hij is de man aldaar die Q-Music Oostende van alle nodige draden voorziet bij de opstelling van het Beach House om de rechtstreekse beelden op kanaal 39 van Telenet (ook via livestream te bekijken voor niet abonnees van Telenet) én natuurlijk de uitzendingen te laten doorgaan vanop locatie.Daar komt verdorie heel wat bij te kijken en er wordt gebruik gemaakt van kilometers draden.Elk jaar een paar kilometers meer overigens.Een echt vlechtwerk van draden...ieder draadje moet dan nog op het juiste contact komen te zitten.Over de gebruikte nodige computersoftware heb ik het zelfs niet,daar moet ge een echte (technische) knobbel voor hebben.Uren denkwerk zijn daar aan vooraf gegaan, misschien zelfs ook liters koffie. Ik kwam aan net op het middaguur, naar normen is het op dat moment een ietsje minder druk uiteraard.Dat zou veranderen even later, bij de volgende bezoekjes zag het alweer 'zwart van het volk'.Gebruinde tintjes ook natuurlijk...heerlijke warmte via de zon met een licht briesje, ideaal verteerbaar!

 

DSCN5350.jpg

DSCN5351.jpg

DSCN5353.jpg

DSCN5354.jpg

DSCN5355.jpg

DSCN5357.jpg

Serge De Marre in volle actie op 'den anten'

 

Maar Rudi was een paar dagen in verlof.Rudi had echter gezorgd op voorhand dat zijn collega (en vervanger in Oostende) van Q-Music Nederland nl.Oscar Dekker mij daar ter plaatse ging opvangen.Oscar deedt dat met verve....

En de opvang was alweer meer dan hartelijk...Oscar was duidelijk in zijn nopjes.Bovendien kreeg het Beach House dit jaar een totaal nieuw uitzicht en een prachtige opstelling.Van het gebouw (of de resten) van vorige jaren was echt niks meer terug te vinden, ook niet naar opstelling toe.Een nieuw modern aangepast kleedje zeg maar.Het hoofdgebouw radio werd omgetoverd tot een schip waarop bovenaan op het dek regelmatig live (gratis) optredens verzorgd worden.Dat kan zowel in de namiddag het geval zijn maar ook (meestal) 's avonds.Gezelligheid troef dus op het strand !

Dat alleen al geeft dat speciaal zee-tintje aan de heerlijke gezonde locatie.Er zijn ook (hoe kan het ook anders) verschillende 'bar' toestanden...iedereen vindt wel wat naar zijn zin en bovendien zijn er heerlijke (zomers) hapjes voorzien aan democratische prijzen.Op tijd en stond ook een heerlijk strandaperitief is mogelijk, dan spreek ik nog niet over een goeie cocktail....Uiteraard is een frisse pint en een frisdrank ook mogelijk natuurlijk. En je kan zien dat de zomerse hapjes aanslaan want het is daar continue en heengaan en buitenkomen met allerlei lekkers vanuit de keuken.Van de geur alleen al krijg je het water al in de mond.Trouwens enorm vriendelijke bediening en personeel...

 

DSCN5358.jpg

DSCN5360.jpg

Oscar Dekker van Q-Music Nederland toont het 'hart' van het radioschip

 

DSCN5361.jpg

DSCN5362.jpg

DSCN5363.jpg

DSCN5364.jpg

Pieter Van Banden aan de regietafel

 

De (ruwe) camerabeelden van het Beach House gaan eerst nog naar de Medialaan in Vilvoorde en worden mooi aangevuld tot een geheel vooralleer de beelden die je ziet op kanaal 39 van Telenet (of via livestream). Zeg maar gewoon het decor dat netjes versierd wordt én wat aangevuld tot een meer dan toonbaar iets.Een technisch hoogstandje van formaat dus.

 

De vele automatische camera's (webcams) switchen tussendoor en geven hun vaste beelden.Wanneer de DJ aan het woord is springen die automatisch over naar de studio in het schip.Het moment voor de bezoekers om ook even in beeld te komen.Bij extra evenementen (live optredens, Q-party's enz.)wordt de regie ervan manueel overgenomen in de Q-technische studio aldaar en komen er extra (grote) camera's in werking. 

 

DSCN5366.jpg

DSCN5367.jpg

DSCN5368.jpg

DSCN5370.jpg

DSCN5371.jpg

Bovenstande beeldjes werden genomen vanop het dak van het Q-radioschip

DSCN5372.jpg

Serge De Marre leest wat verkeersinformatie, weeral file op de E40

DSCN5373.jpg

Fotootje nemen? Geen probleem voor technieker Oscar Dekker, hij doet het met de glimlach!

DSCN5376.jpg

DSCN5378.jpg

Pieter van Banden met Q-Music hostess Paulien...

DSCN5380.jpg

DSCN5381.jpg

DSCN5382.jpg

DSCN5384.jpg

DSCN5385.jpg

Pieter Van Banden tijdens een 'babbel' met Jolien Roets

DSCN5388.jpg

DSCN5394.jpg

DSCN5395.jpg

DSCN5402.jpg

Pieter Van Banden tijdens een 'babbel' met presentator Wim Oosterlinck

 

Een heerlijk aangename sfeer aldaar dus, al of niet in strandkleding...een echte aanrader.Bij manier van spreken voelt iedereen zich daar thuis.Het kleurt je dag en je keert met plezier terug.Tot eind augustus...

 

En ga je graag eens de radio studio in voor een babbel en een foto met een van de presentatoren van dienst, Ook geen enkel probleem want je wordt vriendelijk ontvangen door de 'hostess van dienst'.Q-oordopjes én Q-kauwgom zijn overigens nooit ver weg...

 

Q-music verfrissende kauwgom.JPG

Q-music hoordopjes.JPG

Waren er in vroegere tijden Q-snoepjes voorhanden, awel nu heb je op het heerlijke strand ook meteen een frisse adem bovenop.Is de muziek er iets te luid naar je zin? Awel...er zijn hoordopjes.Maar gewoon tijdens de radio-uren zijn die echt niet nodig!

 

DSCN5403.jpg

 

 Lees ook: Op bezoek in het Q-Music Beach House in Oostende (18/7/2014)

.

Jolien Roets q-music 6-8-2015.jpg

Klik op de afbeelding van Jolien voor de directe live beelden vanuit Oostende

Beach House Q-music 2015.jpg

 

Dit jaar staat ook jij aan het roer van de zomer!

Nog tot eind augustus is iedereen welkom in het Q-Beach House op het strand van Oostende. Maar dat is niet alles!

Ga gerust een keertje langs en geniet van hun heerlijke cocktails, sla een babbeltje met de Q-dj's of probeer hun lekkere tapa's.

Je vindt hen tussen de Thermen en het Casino, op het strand ter hoogte van de Kemmelbergstraat. Als je met de trein gaat, wandel je een kleine tien minuutjes op de dijk en dan kom je hen vanzelf tegen.

Gezelligheid troef voor jong én zelfs minder jong.

 

Q-Music Beach Hous  6-8-2019 PrtSc.jpg

DSCN0855.jpg

Q-Music microfoon.jpg

 Pieter Van Banden

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.