03-08-15

Cilla Black onverwachts overleden

Cilla Black onverwachts overleden

 

De Britse zangeres en tv-persoonlijkheid Cilla Black is onverwachts overleden. Black scoorde in de jaren '60 monsterhits met "Anyone who had a heart" en "You're my world". In de jaren 80 en 90 presenteerde ze verschillende tv-programma's op de Britse televisie. Ze was 72.

 

Cilla.jpg

 

Black, wiens eigenlijke naam Priscilla Maria Veronica White was, werd in 1943 geboren in Liverpool. Daar werd ze in de jaren 60 ontdekt in de Cavern Club, de club waar ook The Beatles en Gerry and the Pacemakers regelmatig optraden. Black werkte er eigenlijk als vestiairemeisje maar klom tijdens de pauze af en toe zelf op het podium. In de Cavern Club leerde ze haar latere echtgenoot Bobby Willis kennen. Hij bleef tot aan zijn dood in 1969 haar manager.

 

Haar eerste nummer "Love of the loved", geschreven door Paul McCartney was geen succes. Black oogstte haar grootste successen met covers van anderen. Met "Anyone who had a heart", een cover van een nummer geschreven door Burt Bacharach behaalde ze in 1964 in het Verenigd Koninkrijk meer succes dan de oorspronkelijke vertolkster Dionne Warwick. Enkele maanden later belandde ze opnieuw op nummer 1 in de Britse hitlijsten met "You're my world", oorspronkelijk van Umberto Bindi.

 

De immer goedlachse Black kreeg in 1968 haar eigen tv-show "Cilla", die acht jaar lang op de BBC liep. Black zong de starttunes van de shows zelf in en behaalde ook daarmee nog behoorlijke successen. Later volgden nog enkele zeer succesvolle televisieprogramma's als "Surprise, surprise" en "Blind Date".

 

Cilla Black overleed onverwachts in haar woning in Marbella, in het zuiden van Spanje.

Kijk HIER naar  "You're my world"

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.