31-07-15

Satelliet:Oostenrijks HD kanaal FTA op Astra 1 (19,2° Oost)

Satelliet:Oostenrijks HD kanaal FTA op Astra 1 (19,2° Oost)

 

Een nieuwe HD-zender uit Oostenrijk begint in september op de Astra 1 satelliet met officiële uitzendingen. Het goede nieuws is ook dat deze van plan is geheel FTA zijn uitzendingen zal verzorgen. R9 ÖsterreichHD wordt een gezamenlijk kanaal van alle Oostenrijkse regionale kanalen.

naamloos.png

 
De nieuwe zender R9 is een caroussel kanaal van alle regionale omroepen uit de negen Oostenrijkse deelstaten. Dit zijn  W24 (Wenen) Ländle TV (Vorarlberg), Tirol TV, RTS (Salzburg), LT 1 (Ober-Österreich), KT1 (Karinthië), Kanal 3 (Steierkmark), Schau TV (Burgenland) evenals N1 (Nieder-Österreich).

 

Het bijzondere is- zeker voor regionale zenders- dat alles in HD wordt uitgezonden. Dat valt althans te concluderen uit de testuitzendingen die sinds 26 juli in HD te zien zijn.En we kunnen er van meespreken, onze sat.ontvanger staat op scherp, de zender is opgeslagen.Trouwens ook al naar gekeken.Ideaal ook voor degenen die naar Oostenrijk eventueel op (ski) vakantie gaan dus. 

 

De start van de nieuwe zender is voorzien voor 7 september. Uitgezonden wordt op de in Oostenrijk populaire Astra 1 (19,2° Oost) via de frequentie 11.273 GHz.(H) met SYM:22.000 en FEC:2/3 (DVB-S2,8PSK).Maar zoals ik reeds vermelde u kan nu al gaan kijken...

 

naamloos2.png

.

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.