22-07-15

NL:Programma Vahon Radio in heel Europa via korte golf op 6005 KHz

NL:Programma Vahon Radio in heel Europa via korte golf op 6005 KHz

.

Het radioprogramma 'Hollands Palet', van Wim Zonneveld en Ger Kruger, is elke week op Vahon Hindustani Radio te horen in Zuid-Holland via de AM op 1566 KHz.Sedert vorige zondag (12 juli) is het ook tijdelijk (2 maanden lang) te horen in héél Europa te horen en wel via de 49 meter band (korte golf).Dat is echt eens goed nieuws voor DX-ers en radioamateurs die houden van Pure Nostalgie !Haal dus vlug nog maar eens de wereldontvanger boven water, ook op vakantie luisteren kan dus.Tenminste toch als je in Europa vertoefd.Alhoewel...radiogolven zijn soms rare beestjes....

 

file_70187.jpg

.

Bij wijze van experiment kunnen luisteraars van 'Hollands Palet' vanaf nu ook wekelijks op de korte golf in geheel Europe luisteren via de 49 meter band, op de frequentie 6005 KHz.

.

Het programma begon zo’n 15 jaar geleden op de regionale commerciële zender Haagstad Radio. Daarnaast was het ook nog even op Omroep Rijswijk te horen. Daarna ging het verder bij de Hindoestaanse radiozender Vahon Hindustani Radio.

.

"De medewerkers van Hollands Palet zijn benieuwd naar het ontvangst van de nieuwe frequentie", zo melden de programmamakers. Voor dit experiment op de korte golf maakt Hollands Palet gebruik van de faciliteiten van het Duitse bedrijf Funkhaus Euskirchen.

 

1938619176.jpg

 

Luisteren dus op zondagavond tussen 20.00 en 21.00 uur op de korte golf: 6005 kHz (49 meter / Europa band).

 

De crew van Hollands Palet is zeer benieuwd naar ontvangstrapporten en reacties van de luisteraar! Hiervoor kan het e-mail adres van Hollands Palet gebruikt worden ( hollandspalet@muurkrant.nl ).

 

file_96166.jpg

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.