18-07-15

Nieuw hoorspel ‘Koomen’ en ‘Winnen’op NPO Radio 1

Nieuw hoorspel ‘Koomen’ en ‘Winnen’op NPO Radio 1

.

Voor zij die houden van luisterspelen (ook in Vlaanderen want op de VRT radio's is dat al lang nostalgie).

 

logo npo radio 1.jpg

De publieke radiozender NPO Radio 1 komt vandaag- zaterdag 18 juli- en ook op 25 juli om 00.15 uur met een tweedelig hoorspel over de Tour de France van ’83 beleefd vanuit verslaggever Theo Koomen en wielrenner Peter Winnen.

 

Het tweedelig hoorspel speelt zich af op 16 juli 1983, de dag van de zevende etappe in de Tour de France.

 

Wielrenner Peter Winnen is Viggo Waas en verslaggever Theo Koomen wordt gespeeld door Fabian Jansen op de flanken van Alpe d’Huez.

 

file_586380.jpg

 

Aan het hoorspel, een productie van de Hoorspelfabriek, werken veel bekende namen mee: Viggo Waas, Fabian Jansen, Peter Winnen, Roel Fooij. Arend Brandligt, Ruben de Goed, Reinout Bussemaker, Jim Berghout, Mathieu Güthschmidt, Matthijs Mahler, Emiel Kuperus, Ottolien Boeschoten, Bas Lindenkamp, Jilles Flinterman en Gijs Lutje Beerenbroek.

 

file_29998.jpg

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

Hoe NPO Radio 1 (Ned) best ontvangen in Vlaanderen?
 

 

                                                           Radio

 

Radio1 (Nederland) is op FM (via de ether) in grote delen van Vlaanderen goed tot vrij goed te ontvangen.

In de grensstreken (en zelfs daarbuiten met zolder-of buitenantenne) zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DVB-T (KPN).Er is ook nog DAB (+)...

De uitzendingen van NPO Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 3 (23,5° Oost) satelliet in 8PSK.

Op de Astra 1 (19,2° Oost) ook in gewone SD (QPSK),zelfs tot buiten Europa dus.Makkelijke ontvangst voor iets wat oudere satelliet ontvangers want niet iedere ontvanger heeft de mogelijkheid om de 8PSK signalen te ontvangen.

 

De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel van Telenet (in FM kwaliteit) én bovendien ook digitaal! En tenslotte is er nog het internet (Luister hier live naar NPO Radio 1).

 

Mogelijkheden genoeg dus om eens kennis te maken met de Nederlandse openbare (publieke) radio....
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.