18-07-15

Weldra twee extra sportzenders bij Proximus TV

Weldra Twee extra sportzenders bij Proximus TV

 

Proximus TV versterkt zijn sportaanbod in augustus met twee nieuwe sportzenders: Eleven en Eleven Sports. Dat heeft Proximus bekendgemaakt. Het gaat om de zenders van Andrea Radrizzani. Die Italiaan veroverde eerder al de uitzendrechten voor de Belgische voetbalcompetitie.

 

nieuw-aanbod-640x450_NL_20150716123157.jpg

 

Het was al via de krant De Tijd uitgelekt dat Radrizzani twee nieuwe sportzenders wilde lanceren in België, en nu wordt het ook concreet. Het bedrijf sloot een eerste akkoord met Proximus, dat de zenders in zijn betalend sportaanbod 11+ opneemt. Klanten van Proximus TV kunnen de zenders daardoor bekijken voor een meerkost.

 

De zender Eleven, waarop voetbal uit Frankrijk (Ligue 1), Italië (Serie A), Brazilië, Schotland (Premier League) en Engeland (FA Cup) te zien zal zijn, start op 2 augustus.

 

Eleven Sports zal vanaf 22 augustus andere internationale sporten uitzenden. Beide zenders zullen van commentaar voorzien worden in het Nederlands en in het Frans. Namen van commentatoren zijn nog niet bekend. Het bedrijf is nog volop aan het rekruteren.

 

Proximus heeft geen exclusief contract ondertekend met Eleven Sports Network. Mogelijk zullen dus ook klanten van andere distributeurs binnenkort naar de twee nieuwe zenders kunnen kijken.

 

Volgens een woordvoerder van Eleven Sports Network lopen er nog onderhandelingen. Radrizzani lanceert zijn zenders trouwens ook in Polen, Singapore en Maleisië.

 

Voorts verandert er niet veel aan het aanbod van Proximus TV. Alle voetbalwedstrijden van de Belgische eerste klasse zitten nog steeds in het pakket 11. In het aparte pakket 11+ zitten behalve de zenders van Eleven Sports Network ook de wedstrijden van de Champions League en het beste van de Portugese competitie. Over de Spaanse competitie onderhandelt Proximus nog.

 

Wedstrijden uit de Belgische tweede klasse zijn gratis voor alle Proximus TV-klanten, net als enkele zenders van Belgische clubs (onder meer RSCA TV en Club TV).

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.