10-07-15

Wordt de VRT toren een nachtclub of restaurant?

Wordt de VRT toren een nachtclub of restaurant?

.

Tegen eind volgend jaar moet er een definitief en goedgekeurd plan zijn voor de herinrichting van de Reyerssite in Brussel. Het terrein waar nu de gebouwen van de VRT en de RTBF op staan, moet een open stadswijk worden waar naast mediabedrijven ook plaats is voor 2.000 à 3.000 woningen, winkels, scholen, crèches en een park. 

 

3606417345.jpg

 

Op het terrein zullen de RTBF en de VRT een centrale plaats blijven innemen, maar hun nieuwe gebouwen zullen een pak kleiner zijn dan het huidige grote gebouw. Terwijl de totale bouwoppervlakte nu nog 200.000 vierkante meter is, zal die verminderen tot 95.000 vierkante meter. Wie de nieuwe gebouwen van de VRT en RTBF mag bouwen, wordt pas dit najaar duidelijk.


De iconische VRT-toren zal ook zijn plaats behouden op de site. Alle antennes worden van de toren gehaald er komt een projectoproep om de bestemming te veranderen naar bijvoorbeeld een restaurant of een nachtclub.
 

"We willen van deze afgesloten enclave een open en toegankelijke stadswijk maken, waar media centraal staan, maar in perfecte harmonie met de omliggende wijken van Schaarbeek, Evere en Sint-Lambrechts-Woluwe", zegt de Franse architect-urbanist François Leclercq, die het project voorbereidde. Via vijf nieuwe fietspaden wil men een verbinding creëren met andere parken in de omgeving, zoals het Josaphatpark en het Jubelpark. Onder de gebouwen van de VRT en de RTBF moeten parkings komen van respectievelijk 900 en 600 plaatsen. De andere parkings zijn gepland aan de ingangen van de wijk.


De eerste versie van het Mediapark moet dit najaar al klaar zijn. Eind 2016 zou de definitieve versie van het Masterplan worden goedgekeurd. De VRT wil in 2020-2021 naar zijn nieuwe gebouw verhuizen, de RTBF in 2022-2023. Het volledige project moet tegen 2030 afgerond zijn.

.

De Morgen

Pieter Van Banden op VRT toren.jpg

Pieter Van Banden bovenaan op de VRT toren,uniek uitzicht en vele antennes !

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.