02-09-15

De eerste versie masterplan Reyerssite wordt dit najaar voorgesteld

De eerste versie masterplan Reyerssite wordt dit najaar voorgesteld

 

De eerste versie van het masterplan voor de omvorming van de huidige Reyerssite tot een heuse stadswijk met de naam Mediapark wordt dit najaar voorgesteld. Dat hebben Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Leo Hellemans en Jean-Paul Philippot, de bazen van de VRT en de RTBF, en de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) onlangs bekendgemaakt. Begin 2016 moet het project in openbaar onderzoek, eind 2016 zou de definitieve versie van het masterplan worden goedgekeurd.

 

0015.jpg

 

Het huidige 220 meter lange gebouw van de RTBF en de VRT wordt in het nieuwe project platgegooid en vervangen door twee afzonderlijke gebouwen die aan het centrale plein van het nieuwe Mediapark komen te liggen. De totale bouwoppervlakte van de omroepen gaat van 200.000 m² naar 95.000 m². De iconische Reyerstoren blijft wel behouden. Er komt een projectoproep om de bestemming te veranderen.

 

"We willen van deze afgesloten enclave een open en toegankelijke stadswijk maken, waar media centraal staan, maar in perfecte harmonie met de omliggende wijken van Schaarbeek, Evere en Sint-Lambrechts-Woluwe", zegt de Franse architect-urbanist François Leclercq, die het project voorbereidde. Naast de omroepgebouwen moet ook ruimte komen voor woningen, winkels, scholen, crèches en mediabedrijven.

 

De VRT en de RTBF maken respectievelijk in september en voor het einde van het jaar bekend welk van de vijf voorliggende projecten ze verkiezen voor hun nieuwe hoofdzetel. Tegen die tijd moet ook de eerste versie van het masterplan voorgesteld zijn en moet meer duidelijkheid komen over de financiering van de hele operatie. De VRT zal in 2020-2021 in het nieuwe gebouw te trekken, de RTBF in 2022-2023. Het volledige project moet tegen 2030 afgerond zijn.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.