05-07-15

DL:RTL radio volledig in het nieuw !

DL:RTL radio volledig in het nieuw !

.

RTL Radio in Duitsland heeft het roer omgegooid. Sindert vorige woensdag profileert de zender, die landelijk via de kabel alsmede via de satelliet (Free To Air!) te ontvangen is, zich als “Deutschlands Hit-Radio”. Naast de formatswijziging is ook de programmering compleet vernieuwd. Ook komen de uitzendingen niet meer vanuit Luxemburg, maar vanuit Berlijn.

 

logo RTL Radio.jpg

.

De afgelopen jaren bracht RTL Radio een mix van hits van de jaren ’60 tot nu. Het format leek dan ook op dat van Radio 10 in Nederland. De programma’s kamen vanuit Luxemburg en waren, naast kabel en satelliet, ook via de Luxemburgse frequenties 93.3 en 97.0 FM te beluisteren. Deze sterke frequenties (100 kW) zijn echter ook in de Duitse deelstaten Saarland en Rijnland-Palts te ontvangen.


Vorige dinsdag kwam er een einde aan een tijdperk van meer dan 25 jaar. De programma’s van RTL radio kwamen die dag voor het laatst uit Luxemburg. Sinds woensdag wordt het programma verzorgd vanuit het RTL Radio Center in Berlijn, waar ook de lokale zenders 104.6 RTL en 105 5 Spreeradio gevestigd zijn.


104.6 RTL is al jaren de populairste radiozender van Berlijn. Besloten is dan ook om het format landelijk uit te rollen via RTL Radio. Sinds woensdag heet de zender “ RTL” en positioneert het station zich als “Deutschlands Hit-Radio”. RTL draait, net als zusterstation 104.6 RTL de beste hits van nu, afgewisseld met klassiekers van de jaren ’80 tot nu. Gemikt wordt op de doelgroep 25 tot 55 jaar.


Ook is besloten om de succesvolle programma’s van 104.6 RTL uit te rollen naar de landelijke zender. En dus zijn Arno Müller en zijn Morgencrew, winnaar van de prijs voor beste ochtendshow 2014, Thomas Koschwitz (middag) en Hans Blomberg (avond) nu ook landelijk te ontvangen.

 

file_114024.jpg

 

Ondanks dat het format en de programmering van 104.6 RTL en RTL hetzelfde zijn, zijn het twee verschillende zenders. Zo is de muziek verschillend en wijken de programma’s ook inhoudelijk af. De programma’s op de landelijke zender zijn dan ook semi-live. Dat wil zeggen dat de deejay als de muziek speelt op 104.6 RTL, zijn praatjes voor RTL opneemt. Hierdoor kan ook de landelijke zender actueel blijven en tijdmeldingen doorgeven.

 

Voor Koschwitz wordt het helemaal druk, want hij mag drie shows tegelijk maken. Naast zijn shows op 104.6 RTL en RTL, is hij ’s middags ook nog te horen op Radio Brocken in de deelstaat Saksen-Anhalt.

 

Luisteraars die in Saarland en Rijnland-Palts afstemmen op de FM-frequenties krijgen op werkdagen overdag actueel elk uur actueel weer en verkeer voor deze regio te horen. Op de landelijke editie is dan een uitgebreid landelijk weerbericht te horen.

 

Luister HIER

 

Klembord01.jpg

 

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.