07-07-15

BBC gaat terug snoeien in aantal banen

BBC gaat terug snoeien in aantal banen

 

De begroting van de Britse openbare omroep BBC is in het rood verzeild geraakt door een foute inschatting van het inkomen door kijk- en luistergeld. Directeur Tony Hall heeft aangekondigd dat er meer dan 1.000 banen geschrapt zullen worden om het gat in de begroting van meer dan 200 miljoen euro goed te maken.

 

bbc logo.jpg

 

De Britse televisiekijkers moeten elk jaar een bijdrage aan kijk- en luistergeld betalen als ze televisie kijken. Als ze aantonen dat ze geen televisietoestel hebben, moeten ze geen bijdrage betalen.

 

In 2011 waren er 1 miljoen minder Britten die een televisietoestel gebruiken, waardoor het kijk- en luistergeld drastisch gedaald is.

 

Door de onverwachte terugval van het aantal betalende kijkers, is er een gat in de begroting van ongeveer 211 miljoen euro geslagen bij de Britse openbare omroep. Directeur generaal Tony Hall meldt dat de BBC 1.000 banen zal schrappen om het verlies aan inkomen op te vangen.

 

Hall kondigde ook een hervorming van het management en een besparingsoefening bij de ondersteunende diensten. Er zullen ook meer diensten moeten samenwerken. "Het is harde boodschap, maar het is onvermijdelijk", aldus Hall.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.