02-07-15

Radio2 'Middagpost' W-Vlaanderen in Blankenberge

Radio2 'Middagpost' W-Vlaanderen in Blankenberge

.

Onze correspondent aan de kust Jos Gurdebeke uit Blankenberge, gewapend met zijn camera, trok er terug op zijn 'zomers' op uit.Nu, heel ver was het voor hem niet deze keer...tot aan de pier.Meteen een paar foto's in onderstaand blogstukje van zijn waarneming(en) en u kan dus ook (mee) genieten.Foto's kunnen trouwens ook op groter formaat bekeken worden, effen op klikken is de boodschap.

 

 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

.

Op 29 en 30 juni was Radio 2 Middagpost West-Vlaanderen (100.1 FM) terug gestart met zijn zomerprogramma aan de kust tussen 12 en 13 uur.Trouwens deze Radio2 FM zender kan je tot héél ver in het binnenland ontvangen, Oost-Vlaanderen en Vlaams- Brabant kunnen of mogen meestal geen ontvangstprobleem geven.

 

DSCN0139.jpg

 

Op de foto's de start van omroep West-Vlaanderen 'Middagpost' met uitzending tussen 12h en 13h met Jens Leman in dit geval.

 

 

Het nieuws uit de provincie, doorspekt met weetjes over kreeften, oesters, mosselen, strandtenten

en toeristische info, was bij deze zomerse temperaturen alweer een schot in de roos.

 

 

Trouwens sedert vorige maandag (28/6) staat Radio2 ook in zomers uitgaanstenue want we verwelkomen terug Kim Debrie en haar Plage Préférée.Overigens ook op verschillende plaatsen aan onze kust. De datums zijn terug te vinden op de site van Radio2 of HIER.

 

Meer weten over de zomer van Radio 2? Hier vind je alle info.

.

DSCN0141.jpg

 

Voor de techniek stond technieker Eric Savatte terug paraat, maar er waren er problemen met de glasvezelverbinding door een stroompanne in Oost-Vlaanderen.

 

DSCN0143.jpg

 

In allerijl werd een satelliet/ reportage wagen erbij geroepen om eventuele verbindingsproblemen op te lossen.

Bij deze kon ik de gloednieuwe satelliet/reportage wagen van R2 aanschouwen (die ziet u op onderstaande foto's).

 

DSCN0142.jpg

 

Is in vervanging van de gekende “rode” satelliet/reportage wagentjes van R2. De (oude nog gebruikte) satelliet begint langzaam in zijn baan te zakken, waardoor stabiele verbindingen niet meer gegarandeerd worden.Vandaar ook de enorme satellietschotels van de VRT op de August Reyerslaan die zorgen voor de ontvangst.Continue zijn die in beweging met al hun motoren om de satelliet van dienst te gaan zoeken en trachten te volgen.Meestal is dat via (goedkope) transponders van satellieten die aan het einde van hun leven nog een paar laatste tekenen van leven geven vooraleer ze echt de pijp aan maarten geven

 

DSCN0143.jpg

 

Met de nieuwe satellietwagen werken ze nu via een andere (vaste en modernere) satelliet, ook de voorwaarden zijn gunstiger om een verbinding te maken.

 

DSCN0145.jpg

DSCN0146.jpg

DSCN0148.jpg

DSCN0151.jpg

DSCN0153.jpg

DSCN0154.jpg

DSCN0156.jpg

DSCN0157.jpg

DSCN0158.jpg

DSCN0159.jpg

DSCN0160.jpg

 

Alles, door de digitale techniek, is veel compacter geworden voor de journalist van dienst.

 

Jozef Gurdebeke

.

tijdsbalkje rood

 

 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.