04-07-15

DL:WDR staakt middengolfuitzendingen op 6 juli

DL:WDR staakt middengolfuitzendingen op 6 juli

.

In de nacht van zondag 5 juli op maandag 6 juli schakelt de Duitse publieke zender WDR (Westdeutscher Rundfunk) haar middengolfuitzendingen op de 720 kHz en 774 KHz. Om 2.00 uur ‘s nachts worden de middengolfzenders in Langenberg en Bonn uitgeschakeld. Via de middengolf wordt momenteel nog het radioprogramma WDR VERA met verkeersinformatie uitgezonden. Bij speciale evenementen is via de beide middengolfzenders het programma WDR Event te horen. WDR VERA blijft te ontvangen via satelliet, kabel, DAB+ en Internet.

 

266PX-~1.JPG

 

Veel Duitse publieke omroepen zijn eerder al gestopt met uitzenden via de middengolf. De besparingen die het uitzetten van deze zenders oplevert wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de ontvangst van digitale radio via DAB+. De uitzendingen van de WDR zijn in geheel Noordrijn-Westfalen te horen via DAB+ op kanaal 11D. Ook in Oost-Nederland zijn de uitzendingen van de WDR te volgen via DAB+.

 

Op 30 september stopt ook de Bayerische Rundfunk de uitzendingen van Bayern plus via de middengolf. Eind 2015 zal ook de landelijke radiozender Deutschlandfunk de middengolf verlaten.

.

Het wordt stil op AM...

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.