01-07-15

Satelliet:Bootreis door Noorwegen wekenlang live in HD op satelliet

Satelliet:Bootreis door Noorwegen wekenlang live in HD op satelliet

.

Satellietkijkers die van het Scandinavische landschap houden, kunnen tot medio augustus naar een live HD-feed kijken die dag en nacht in de lucht is. Deze is te ontvangen via de Thor-satelliet op 1° West.Als we ons niet bedriegen was dit eerder in de zomer van 2013 ook al het geval.

 

Klembord01.jpg

 

De bootreis is trouwens op 21 juni in Vadsø in het noordelijk deel van Noorwegen al begonnen. Dagelijks wordt in een andere Noorse plaats aangemeerd. Op 15 augustus eindigt de boottocht in de Noorse hoofdstad Oslo.

Het levert echt prachtige beelden op ! 

 

ACDD9FD.jpg

 

De Noorse publieke omroep NRK brengt de boottocht onder de naam Sommerbåten 2015 24 uur per dag in beeld. De live feed hiervan is te bekijken via de Thor satelliet op de uitzendfrequentie 11.553 GHz (V) met SYM 7200 en FEC:3/4 (DVB-S2 – 8PSK)

 

Dat HD-kwaliteit binnen de NRK een belangrijke prioriteit heeft, is direct bij het bekijken van deze live satellietfeed zichtbaar. Voor wie niet over een schotelantenne beschikt of als de satellietkijker niet over ontvangst van de Thor-satelliet beschikt, kan de bootreis – weliswaar in HD maar in mindere beeldkwaliteit -  via de internetsite van de NRK bekeken worden.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.