02-07-15

NL:747RadioNostalgie begrijpt afwijzing 747 niet

NL:747RadioNostalgie begrijpt afwijzing 747 niet

.

747RadioNostalgie wil het AM-stokje van Radio 5 Nostalgia overnemen. Haar aanvraag voor AM 747 kHz per 1 september 2015 is echter afgewezen, vooruitlopend op het besluit over de radiofrequenties. Maar 747RadioNostalgie denkt dat haar plannen juist precies passen in het besluit van Minister Kamp van EZ.

 

images.jpg

 

Daarin wordt gesteld dat AM-frequenties verdeeld gaan worden op volgorde van binnenkomst aanvraag en dat evenementenuitzendingen mogelijk zijn op de middengolf. Zij het met "lage(re) vermogens", zoals te lezen is in de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer.

 

747RadioNostalgie wil met aanzienlijk lager vermogen uitzenden dan de grote zendvermogens die in het verleden werden gebruikt, vooral door de NPO. De 747 zal met hoogstens 50 kW worden ingezet. Dat is aanzienlijk minder dan de 200 kW dat nu wordt gebruikt.

 

“Daarmee zijn we nagenoeg landelijk dekkend”, aldus initiatiefnemer Ruud Poeze. “Uiteraard kiezen we voor lager vermogen want anders zijn de kosten nooit meer terug te verdienen”.

Poeze: "De minister wil het frequentiebestemmingsplan snel wijzigen. Dat betekent dat we de frequentie snel kunnen krijgen, vanaf 1 september, eventueel eerst met een evenementenvergunning ter overbrugging, ook weer passend in het besluit van Kamp."

Vivian Boelen, het boegbeeld van 747RadioNostalgie: “Ik ga er vanuit dat we gewoon per 1 september onze doelgroep, 50+, kunnen bedienen op de 747AM”.


De Stichting Middengolf is blij met de besluiten van de minister van EZ voor de middengolfband. “Eindelijk wordt erkend dat de middengolf anders moet worden behandeld: geen veiling en een veel eenvoudiger verdeling zonder digitaliseringsverplichting. Hierdoor krijgen ook kleine partijen de mogelijkheid (doelgroep)radio te maken.”, aldus voorzitter Ruud Poeze van de Stichting.

 

RadioNL (Martin Slijper)

.

n.v.d.r.

Of we in Vlaanderen nog kunnen gaan luisteren naar 747 via AM lijkt mij toch twijfelachtig met 50kwatt....spijtig....

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.