26-06-15

Deze zomer bij Radio2...

Deze zomer bij Radio2...

 

Tijdens de zomermaanden vertoeft de radiozender veel aan onze kust, met als blikvanger Radio 2 Zomerhit op 22 augustus in Blankenberge. Al voor de 41e keer reikt Radio 2 awards uit in verschillende categorieën om de beste Vlaamse muziek van het afgelopen jaar te bekronen.

 

21plag_car_v1_0.jpg

 

Op 20 juli start de stemming. Op die dag maakt Radio 2 de genomineerden van de 6 categorieën bekend.

 

Daarnaast steunt Radio 2 ook andere muzikale initiatieven, zoals de Viva Vlaanderen Zomerhappening van Upstars. Tussen 7 juli en 18 augustus houdt de caravaan twaalf keer halt langs de Vlaamse kust voor een live evenement met optredens van De Romeo's, Lindsey en Christoff en vele anderen.

 

3054534329.jpg

Plage Préferée met Kim Debrie vorig jaar in Blankenberge (foto:Jos Gurdebeke)

 

Ook Plage Préférée (foto) is terug, vanaf aanstaande maandag 29 juni elke weekdag van 9 tot 12 uur. Kim Debrie presenteert een programma vol zomerse muziek, tips, verhalen van luisteraars... En met een vaste wetenschapsrubriek voor Lieven Scheire en een Frankrijkrubriek voor Bart Van Loo.

 

Op 11 juli ten slotte worden de Radio 2-luisteraars een hele dag verwend met de Vlaamse 100, de honderd beste Vlaamse platen volgens de luisteraars.

 

lars degroote en christel van dyck vlaamse 100.jpg

Christel Van Dyck & Lars Degroote  (foto Radio2) gaan de Vlaamse Top 100 presenteren op 11 juli !

 

De volledige lijst met steden waar de Viva Vlaanderen Zomerhappening en Plage Préférée halt houden, vind je binnenkort op radio2.be

 

Op 2 augustus wordt Will Tura 75 jaar. Naar aanleiding van de verjaardag van de keizer van het Vlaamse lied vroeg Radio 2 aan Jef Neve, de Jody Singers en Triggerfinger om samen met Will Tura een nieuwe versie te maken van hun favoriete Tura-nummer.

 

Vanaf 5 juli wordt elke week een van deze nummers voorgesteld op Radio 2. De nummers zijn op 2 augustus eenmalig gratis te downloaden. Op die dag maakt Radio 2 ook de uitzending “Vlaanderen viert Tura” van 12 tot 16 uur en zendt de radiozender het verjaardagconcert van de zanger in Veurne live uit.

.

Website Viva Vlaanderen is ook online !

 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

Radio2

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.