22-06-15

Radio1:Xavier Taveirne ruilt "De ochtend" voor "De wereld vandaag"

Radio1:Xavier Taveirne ruilt "De ochtend" voor "De wereld vandaag"

.

Bij de start van het nieuwe radioseizoen in september wisselen enkele presentatoren van stoel bij Radio 1. Xavier Taveirne (foto VRT), die "De ochtend" presenteerde, verhuist naar "De wereld vandaag", het duidingsprogramma tussen 16 en 19 uur. Dennis van den Buijs neemt zijn plaats in bij het ochtendmagazine.

 

2007902343.jpg

 

Xavier Taveirne zal vanaf september afwisselend presenteren met Ruth Joos. "Na drie heel leuke seizoenen van "De ochtend" wilde ik graag weer een wat regelmatiger dagritme. Ik heb er enorm veel zin in om samen met Ruth "De wereld vandaag" te gaan maken", zegt hij.

 

Ruth Roets blijft op post en zal samen met Dennis van den Buijs (foto) elke werkdag "De ochtend" presenteren. "Het zal wennen zijn, elke dag mijn wekker zo vroeg zetten", zegt hij. "Maar ik kijk ernaar uit om samen met de ploeg van "De ochtend" en met hetzelfde enthousiasme als Xavier de Radio 1-luisteraars 's morgens door de actualiteit te gidsen."

 

Lien De Cooman, momenteel een van de vaste nieuwsstemmen op jongerenzender MNM, neemt het Radio 1-programma "Bonus" op zaterdagochtend over van Dennis van den Buijs. Els Aeyels, die tot het einde van dit seizoen afwisselend met Ruth Joos "De wereld vandaag" presenteert, stapt in september over naar verslaggeving. Ze zal onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgen voor radionieuws en -duiding.

.

logo Radio 1 (VRT).jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.