26-06-15

NL:NPO wil frequentie Digitenne (DVB-T) overnemen

NL:NPO wil frequentie Digitenne (DVB-T) overnemen

.

De Nederlands Publieke Omroep (NPO) wil zijn televisiezenders vanaf 2017 in hoge kwaliteit aanbieden via de ether. 'Door ethertelevisie niet alleen ‘in de lucht’ te houden, maar ook te innoveren, krijgen kijkers meer mogelijkheden om te kiezen tussen verschillende aanbieders van televisie', zegt NPO-bestuurder Henk Hagoort.

 

316657a942733184ae73d2a6e200a3db.jpg

 

Kijken via de ether kan nu al met Digitenne. Als het aan de NPO ligt, kunnen kijkers vanaf 2017 nog steeds via de ether kijken, maar dan in vol HD-kwaliteit. Ook dan zullen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 gratis te ontvangen zijn. De consument is de winnaar met meer keuze tussen aanbieders en meer kwaliteit op het beeldscherm.


Door gebruik van nieuwe digitale technologie kunnen kijkers lineair en interactief in HD kijken. De NPO onderzoekt daarnaast de mogelijkheden van NPO Gemist terugkijken via de ether. Over de kosten om Digitenne in de lucht te houden meldt NPO-bestuurder Henk Hagoort niets.

Frequentieverdeling
Voorwaarde voor de overstap naar HD TV via de ether is het verkrijgen van nieuwe zendvergunningen en nieuwe frequenties. Het ministerie van Economische Zaken beslist hier binnenkort over. De NPO ziet graag dat er naast kabel en IPTV, ook een volwaardig derde infrastructuur en dus keuzemogelijkheid voor de consument blijft bestaan.

 

Logo DVB-T2.jpg

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.