17-07-15

Nieuwe website moet consument wegwijs maken in mobiel internet

Nieuwe website moet consument wegwijs maken in mobiel internet

.

In 2014 zijn in België 23,45 miljoen gigabytes verbruikt via mobiel internet, een groei van maar liefst 522 procent in vergelijking met 2012 (3,77 miljoen gigabytes). Mobiel internet boomt, maar toch heeft België nog een achterstand ten opzichte van andere Europese landen. De FOD Economie, het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo (Open VLD) lanceren de website surfmobile.be om de consument te informeren en te sensibiliseren over mobiel internet.

 

3481758287.jpg

 

"De mobiele trafiek verdubbelt elk jaar", aldus De Croo. "Dat is niet verwonderlijk als men denkt waarvoor men een smartphone nu allemaal gebruikt, zoals een wekker, rekenmachine of gps." In het plan "Digital Belgium", dat De Croo onlangs lanceerde en dat van België een digitale topper moet maken, neemt mobiel dan ook een centrale plaats in.

 

In de laatste jaren is de penetratiegraad van mobiel internet, of het aantal abonnementen per honderd inwoners, in ons land sterk gestegen, van 16 procent in 2011 naar 57,5 procent eind vorig jaar. België doet het op dat vlak weliswaar minder dan het gemiddelde van de Europese Unie (66,7 procent in juli vorig jaar).

 

"We kunnen niet fier zijn op die penetratiegraad", aldus Jack Hamande, voorzitter van de raad van het BIPT. Die graad is volgens hem te wijten aan onder meer de latere commercialisering van mobiel internet in België en het verbod op koppelverkoop van toestellen en tariefplannen, dat lange tijd van kracht was.

 

Uit een studie van het BIPT blijkt bovendien dat de consument nog een gebrek aan vertrouwen heeft in mobiel internet, vreest voor een hoge factuur of dat de privacy in het gedrang komt.

 

Om die consument te informeren over de voordelen van dat mobiel internet en het gebruik ervan, is de website surfmobile.be in het leven geroepen. Op de website kan een maandelijks dataverbruik gesimuleerd worden en staat onder meer informatie over het veilig gebruik van mobiel internet.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.