18-06-15

FM Brussel:15 oktober is nieuwe deadline

FM Brussel:15 oktober is nieuwe deadline

.

De werknemers van de Vlaams-Brusselse Media reageren opgelucht op het ontslag van Michel Tubbax. De CEO van het moederbedrijf van FM Brussel, TV Brussel, Brussel Deze Week en brusselsnieuws.be kondigde vorige week aan dat FM Brussel uit de ether wordt gehaald. "Het personeel heeft voor de kentering gezorgd, maar we zijn er nog niet. Tegen midden oktober moeten we een nieuw strategisch plan uitwerken", zegt personeelsvertegenwoordiger Eric Laureys.

 

20140904BV03FM_BRUSSEL000-56.jpg

 

Het personeel van radiozender FM Brussel haalt opgelucht adem na het ontslag van CEO Michel Tubbax. "We zijn opgelucht, maar we houden nog een slag om de arm. We hebben nu de tijd gekregen tot midden oktober om de hervormingsplannen bij te stellen en nieuwe voorstellen te doen", zegt Eric Laureys van de Vlaams-Brusselse Media in "De ochtend" op Radio 1.

 

CEO Michel Tubbax van de Vlaams-Brusselse Media kondigde vorige week aan dat radiozender FM Brussel geschrapt wordt uit het aanbod en dat er vooral gefocust zou worden op de digitale poot brusselsnieuws.be.

 

Het personeel pikte de drastische hervormingen niet en na enkele dagen sloot ook het management van de Vlaams-Brusselse media zich aan bij de kritiek. Ook Sven Gatz (Open VLD) en Pascal Smet (SP.A) trokken hun steun voor het snijscenario voor FM Brussel in.

 

"Wij zeggen dat het personeel voor de kentering heeft gezorgd, maar het zal ook geholpen hebben dat we veel airplay hebben gekregen in de pers. De steun van Vlaams minister-president die zei dat FM Brussel moet blijven heeft ook meegespeeld", aldus Laureys.

 

naamloos.png

 

Nieuw hervormingsplan uitwerken

De hoofdredacteur van FM Brussel, Jeroen Roppe, die in het hervormingsscenario van Tubbax werd gepromoveerd tot algemeen-hoofdredacteur van de Vlaams-Brusselse Media zal vandaag voor het eerst het personeel toespreken.

 

"De promotie van Roppe zorgde voor twijfel bij het personeel, maar mensen hebben het recht op het voordeel van de twijfel. Ik vermoed dat Roppe vanmiddag het vertrouwen van het personeel zal vragen en ik neem aan dat hij dat zal krijgen", aldus Laureys.

 

Het personeel van de Vlaams-Brusselse Media krijgt nu tot 15 oktober de tijd om een nieuw hervormingsplan voor het mediabedrijf uit te werken. "We hopen dat we het originele plan kunnen bijsturen en met alle media meer aan journalistiek kunnen blijven doen, journalistiek die beter is dan de voorbije jaren. We willen geen marketinginstrument worden."

 

Het worden spannende maanden voor het personeel, maar Eric Laureys is hoopvol. "Op dit ogenblik hebben we geen enkele garantie voor de toekomst, maar 15 oktober geeft ons hoop. We beseffen dat de hervormingen pijn kunnen gaan doen, maar het drastische plan is nu weg van tafel", besluit Laureys.

 

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.