21-06-15

NL: 'ClassicFM' Duidelijke groei door nieuw beleid

NL: 'ClassicFM' Duidelijke groei door nieuw beleid

 

De vernieuwde koers van Classic FM heeft gezorgd voor een flinke groei in diverse doelgroepen. In een half jaar tijd groeide het marktaandeel 10+ van 1,5% naar 2,1%. Hét klassieke radiostation van Nederland weet steeds meer luisteraars te bereiken.

 

images.png

 

 

Vorig jaar stemden 620.000 verschillende luisteraars af op Classic FM, nu zijn dit 732.000 luisteraars. In de belangrijkste doelgroep AB1 40+ scoort Classic FM een marktaandeel van 3,9%, ten opzichte van 3,1% vorig jaar in dezelfde meetperiode. Dit is een groei van 25%. Dit blijkt uit de luistercijfers van de periode feb - mrt '15..

Sinds september 2014 ligt de focus van Classic FM op het non-stop uitzenden van lichte, toegankelijke klassieke muziek voor jong en oud.

 

Kiki Klijn-van Leeuwen Boomkamp, Product Manager van Classic FM: "Klassieke muziek wint steeds meer aan populariteit. Deze duidelijke groei voor Classic FM is dan ook een geweldige opsteker. Non-stop wisselen we onze playlist af met herkenbare en nieuwe muziek, we organiseren regelmatig originele acties en zijn zeer actief op onze social media kanalen. Met onze nieuwe koers voldoen we aan de behoefte van onze luisteraars en daar plukken wij als radiostation van klassieke muziek nu de vruchten van."

 

midzomernacht_750x500-3281.jpg


Midzomernacht Top 150 op Classic FM


Classic FM viert vandaag -zondag (21 juni)- samen met de luisteraars het begin van de zomer met de Midzomernacht Top 150. De lijst van Classic FM bevat 'de mooiste klassieke muziek voor een lange lichte dag', zo meldt de klassieke radiozender.


Luisteraars konden ook stemmen op de Midzomernacht Top 150 via de website van het landelijke radiostation. Wordt het dit jaar de 'Zomer uit Vivaldi's Vier Jaargetijden' of toch de 'Midzomernachtsdroom van Mendelssohn'? Stemmen kan tot en met 14 juni.


De meest gekozen nummers zijn te horen op zondag 21 juni in de Classic FM Midzomernacht Top 150 tussen 09.00 en 24.00 uur.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.