30-08-15

NL:Avro zet radioserie 'Get Back' over The Beatles online

NL:Avro zet radioserie 'Get Back' over The Beatles online

.

De Avro heeft de legendarische radioserie 'Get Back' over The Beatles online gezet. Alle 26 afleveringen - waaronder de legendarische Paul-is-dood-aflevering - zijn volledig gedigitaliseerd van de oorspronkelijke banden en nu gratis als podcast te downloaden.

.

file_20183.jpg

.

Op 5 oktober 1987 was het 25 jaar geleden dat 'Love Me Do' verscheen, de allereerste Beatles-single. Ter gelegenheid daarvan besloot de Avro destijds de radioserie 'Get Back' te maken over het fenomeen Beatles.

 

De presentatie was in handen van Hans Schiffers: "Get Back was een bijzondere serie, waar ik ontzettend trots op ben. Ik word er ook nog regelmatig op aangesproken. Als ik m'n carrière zou moeten uitschrijven, staat Get Back er altijd bij."

 

Is Paul dood?
Iedere maandagavond tussen 19 en 20 uur vertelde de radioserie Get Back 'de volledige Beatles story' en werden luisteraars verwend met unieke opnames. Sindsdien staat de serie te boek als legendarisch, met name vanwege de roemruchte 'Paul-is-dood'-aflevering die ons land eventjes op z'n kop zette.

 

Hans Schiffers: "Die specifieke uitzending had een enorme impact. Zelfs tot in de Hitkrant werden er vragen over gesteld. Ik kan me herinneren dat de telefooncentrale van de AVRO helemaal was platgebeld en mij vroeg om een vrouw terug te bellen die totaal hysterisch was. Want het kon toch niet zo zijn dat Paul McCartney echt dood was? Die uitzending heeft de serie in één klap beroemd gemaakt."

 

Alle 26 afleveringen van Get Back zijn te downloaden. De serie is ook te beluisteren/downloaden in de iTunes Store (zoektermen: get back avrotros).

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.