12-06-15

Vlaamse FM-licenties mogelijk met een jaar verlengd

Vlaamse FM-licenties mogelijk met een jaar verlengd

.

Q-music, Joe FM en Nostalgie kunnen waarschijnlijk een jaar langer blijven uitzenden op hun FM-frequenties. Vlaams minister voor Media Sven Gatz overweegt de radiolicenties stilzwijgend te verlengen. De huidige licenties lopen in september 2016 af, zo meldt persbureau Belga.

 

file_48817.jpg

 

De minister wil nagaan of de erkenningsvoorwaarden en -prodedures gewijzigd moeten worden en of er gesleuteld dient te worden aan de afbakening van de zendgebieden of het frequentieplan. Eerder liet Gatz (foto) ook al doorschemeren de FM-licenties te willen koppelen aan DAB+, net als in Nederland het geval is. Wil je als station uitzenden op FM, dan moet je ook via DAB+ gaan uitzenden.

 

De huidige FM-licenties lopen af in september 2016. Normaal gesproken moeten kandidaten voor de verlenging van een FM-licentie voor 25 september van dit jaar een aanvraag indienen. De Vlaamse regering heeft dan zes maanden om een beslissing te nemen, dus voor 26 maart 2016. Indien er geen beslissing genomen wordt, worden de bestaande licenties stilzwijgend voor een jaar verlengd.

 

De verlenging zou Gatz de tijd geven procedures en zendgebieden eventueel te wijzigen. "Ik wil de tijd nemen om een juiste beslissing te nemen, maar uitstel mag niet tot afstel leiden," aldus Gatz. Overigens hoeven licenties niet gelijk met een jaar verlengd te worden. Er kan ook voor een half jaar gekozen worden, zodat de nieuwe periode al in maart 2017 in gaat.

 

België kent twee landelijke commerciële FM-netten. Deze worden gebruikt door Q-music en Joe FM. Daarnaast zijn er ook nog vijf provinciale pakketen, die gebruikt worden door Nostalgia, die hierdoor meerdere malen per dag regionaal nieuws uitzendt. Ook zijn er nog een flink aantal lokale FM-frequenties.

.

Zie ook: Ook Vlaanderen gaat DAB+ koppelen aan FM-licenties

.

RadioNL (Marin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.